Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

’Ez vérre megy:’ adj vért nyáron is

dátum2020. július 2.
dátum14:00 - 18:00
dátumCSOKONAI SZÍNHÁZ 4024 Debrecen, Kossuth utca 10.

Többszörös szorításban a véradás ügye 2020 nyarán: a mögöttünk lévő veszélyhelyzet, a jelenlegi járványügyi készültség mellett kezdődik az év egyik legkritikusabb időszaka. A Vöröskereszt véradószervezői kérik, aki teheti, adjon vért júliusban.

 

Nem kérik, adják a jegyet a belépésért

 

Folytatódik a „Véradás című, interaktív sorozat” a Csokonai Színházban: július 2-án, a hónap első csütörtökén, 14.00 és 18.00 óra között újra a véradók a főszereplők a debreceni nagymúltú intézményben (Debrecen, Kossuth u. 10.). A donorok finom édességet kapnak. Mindenki, aki jelentkezik vért adni, részt vesz azon a sorsoláson, amelyen 2 darab Apolló moziba szóló párosbelépőt nyerhetnek a szerencsések. Nem csak a megyeközpontban, hanem Hajdú-Bihar több véradásán számíthatnak finomságokra vagy tombolanyereményre a véradók. Sőt, aki vért adott, a Magyar Vöröskereszt Nyári véradókampányának akciójába is bekerül. E programban 3 db kétéjszakás wellness pihenést és 3 db 10 000 Ft értékű Decathlon ajándékutalványt sorsolnak ki a július 22-ig vért adó polgárok között.

 

Nem véletlen, hogy a nyár a véradókampány időszaka: többszörös szorításban a véradás ügye 2020 derekán. A mögöttünk lévő veszélyhelyzet és a jelenlegi járványügyi készültség miatt csökkent a véradások és a donorok száma, ráadásul július-augusztus az egyik legkritikusabb időszak a véradásban a szabadságolások miatt. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői kérik ezért továbbra is, hogy aki megteheti, menjen el a kitelepült véradásokra. 

 

 

Teljes véradás

 

Tudjuk, hogy a donorokat nem a meglepetések, ajándékok, hanem a segítő szándék vonzza, mert a hazánkban a betegek, sérültek ellátásához, az operációkhoz szükséges vérkészítmények biztonságos mennyisége az önkéntes véradókon múlik. A donornak is jót tesz a véradás, hiszen a levett vér minden alkalommal szűrésen esik át, így a véradók egészségi állapotát folyamatosan ellenőrzik. Mint ismert, a véradás korhatárai a 18. és a 65. év. Két véradás között 56 napnak el kell telnie, az adhat vért, akinek súlya eléri az 50 kilogrammot. A véradókat arra kérjük, a hozzák magukkal TAJ-kártyájukat, lakcímet és személyazonosságot igazoló dokumentumokat a regisztrációhoz.

 

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének júliusi véradásai megtekinthetőek itt.

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »