Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Most életet menthetsz a légimentőkkel: adj vért

dátum2021. szeptember 24.
dátum12:00 - 18:00
dátumDebrecenben a Nagyerdei Stadion; Nagyerdei park 12. (Játékosbelépőnél megközelíthető helyiség)
„Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék!” – rendhagyó közösségi véradókampányt indít a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel a Magyar Vöröskereszt és szakmai partnere az Országos Vérellátó Szolgálat: egyszerre 7 helyszínen várják a véradókat szerte az országban szeptember 24-én 12 és 18 óra között! Debrecenben a Nagyerdei Stadion (Nagyerdei park 12.)  a helyszín; a játékosbejárat felől megközelíthető térben. A véradók, rokonaik, kísérőik és az érdeklődők a megtekinthetik mentőhelikoptert, és kísérőprogramokon vehetnek részt. „Ha még soha nem adtál vért, itt az alkalom; a 7 légimentős helyszín versenyben áll: az győz, amelyiknél a legtöbb új donor jelentkezik vért adni. Mentsünk életeket és nyerjünk a  légimentőkkel! – fűzik hozzá a helyi szervezők.
 
A kezdeményezést a DVSC, Kovács Anna kézilabdázó, és Dzsudzsák Balázs labdarúgó is támogatja, támogasd Te is!
Adj vért a légmentőkkel a légimentésért! (a videó képre kattintva elérhető).

 
„Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék!” – rendhagyó közösségi véradókampányt indít a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel közösen a Magyar Vöröskereszt és szakmai partnere az Országos Vérellátó Szolgálat: egyszerre 7 helyszínen várják a véradókat szerte az országban!
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a véradás, mennyire nagy szükség van a vérkészítményekre. A Magyar Vöröskereszt szakmai partnerével az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel közösen véradásokat szerveznek 2021. szeptember 24-én, pénteken 12 és 18 óra között 7 helyszínen (Budaörsön, Balatonfüreden, Keszthelyen, Pécsen, Szentesen, Miskolcon és Debrecenben). Debrecenben a Nagyerdei Stadion (Nagyerdei park 12.)  a helyszín; a játékosbejárat felől megközelíthető térben.
Debrecenben az ügy mellé állt a DVSC sikeres, népszerű sportolóival együtt. Dzsudzsák Balázs labdarúgó és Kovács Petra kézilabdázó videóban szólt a donorokhoz, a rendezvény napján a 12 órakor kezdődő megnyitón Köstner Vilmos mesteredző képviseli az egyesületet, és találkozhatnak vele a véradók is. 
 
Hagyományteremtő céllal a jobb túlélési esélyekért

A különleges közösségi esemény célja, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás jelentőségére, és a légimentők nem mindennapi munkájára, hiszen ennek köszönhetően menthetnek életet a légimentők is. 2019 decembere óta az egyik mentőhelikopter két egység nulla negatív vért is szállít a fedélzetén, melyet szükség esetén a betegek ellátására alkalmaznak. Bevezetése óta már számos alkalommal került erre sor, mellyel minden esetben növelhető a túlélési esély.
A közös véradást hagyományteremtő céllal hívjuk életre és évről évre szeretnénk megrendezni, támogatva ezzel azt, hogy mindig rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű vér a mentőhelikoptereken és az egészségügyi intézményekben is.

Debrecenben is megtekinthetik a mentőhelikopter a donorok és az érdeklődők

A véradás mellett különböző programokon várják önkénteseink és munkatársaink a kilátogató családokat, minden érdeklődő találkozhat például a véradás helyszínén ügyeletet biztosító mentőhelikopterrel, ami az adott helyszínről indul, ha éppen riasztást kap, de gyakorolhatják az újra élesztés helyes technikáját is.

Versenyben a

Debrecenben is aznap a Stadionban látja el ügyeletét a helyi mentőhelikoptert, amit – természetesen, amikor nem lesz szolgálatban – megtekinthetnek a véradók és az érdeklődők. Míg a szülők vért adnak, a fiatalok sem unatkoznak majd, mert gyermekprogramok várják őket (csillámtetoválással, színezőkkel). S ha már életmentés jegyében telik a nap: a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum végzős hallgatói segítségével elsősegélynyújtással és újraélesztéssel kapcsolatos ismereteket sajátíthatnak el az érdeklődők.
S még valami: „Ha még soha nem adtál vért, itt az alkalom, mert a 7 légimentős helyszín versenyben áll: az győz, amelyiknél a legtöbb új donor jelentkezik vért adni. Mentsünk életeket és nyerjünk a  légimentőkkel! – fűzik hozzá a helyi szervezők.


A debreceni Légimentő-véradónap plakátja letölthető idekattintva
 

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »