Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Véradókamion, szűrőbusz az expón

dátum2016. augusztus 5.

Belépőjegyet kap a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupa szombati programjaira mindenki, aki vért ad augusztus 12-én a Magyar Vöröskereszt hajdúböszörményi véradásán.

Véradáskarnevált tart a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete egyik alapszervezetével a Hajdúsági Expo és Nemzetközi Traktorhúzó Európa Kupa nulladik napján, augusztus 12-én. Kiszáll a vöröskeresztes véradókamion, melyben kényelmesen, légkondicionált térben adhatnak vért a segítő szándékú emberek 11:00 és 16:00 óra között.  A látványos jármű az expo területén – a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola épületénél – áll majd.

 

Nosztalgia-véradás

 

Virslis menüvel vendégelnek meg minden donort a vöröskeresztesek, és a meglepetéseket egy igazán értékes ajándékkal teszik teljessé: minden donor belépőjegyet kap az expo következő, látványos napjára.

 

Szűrőbusz és vöröskeresztes traktor

 

Míg a szülők vért adnak, a gyerekeket véradással kapcsolatos interaktív játékok, tesztek, kézműves feladatok várják a vöröskeresztes sátorban. Egészséges életmódról szóló vidám, játékos feladatokba is bevonják őket a vöröskeresztes önkéntesek, munkatársak.  A felnőttek figyelmét is fel kívánják hívni egészségük megőrzésére, és az alapvető vizsgálatok fontosságára. A nemzetközi rendezvényre ezért egy másik jármű is eljön: a Szűrőbusz, amiben vitalitásvizsgálatot tartanak a szakemberek.

A hangulatteremtés és a tájékoztatás a célja a véradáskarnevált kísérő meglepetésnek: a nap programjaihoz csatlakozik egy vöröskeresztes traktor is, persze a versenyen kívül. A jármű a véradás és a szűrések közérdekű híreivel, információival járja a belvárost augusztus 12-én, a véradás napján. A gépet a programot szervező helyi munkahelyi vöröskeresztes alapszervezet – a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. biztosítja.

 

***

•    A véradáskarnevált a Magyar Vöröskereszt VTA című pályázatának „B” komponenséből szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete és a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. Vöröskereszt Alapszervezete.

•    A donorok belépőjegyét Hajdúböszörmény Város Önkormányzata, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület és a Keleti Fejlesztő Iroda Kft. adja.

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »