Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt

dátum2015. december 9.

Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt december 11-én és 12-én. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet 400 önkéntese várja majd az adományokat a Tesco 111 áruházában. A cél 50 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése, mellyel több mint 10 ezer családnak lehet szebb a karácsonya. A Vöröskereszt adománygyűjtő akciója a 1359-es adományvonal felhívásával is támogatható.

 

Tartós élelmiszert Hajdú-Bihar megye négy áruházában várják a vöröskeresztesek (fotó: illusztráció 2012-ből)

 

Hajdú-Bihar megyében 4 helyszínen – Debrecenben a Kishegyesi úti és a Mikepércsi úti áruházban, a megyeközponton kívül a hajdúszoboszlói és a berettyóújfalui Tescoban – lehet leadni a tartósélelmiszer-csomagokat.

 

A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a humanitárius szervezethez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

 

Csatlakozzon Ön is a Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogásához és segítse szebbé tenni a rászoruló családok karácsonyát! A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 11-én és 12-én 10.00 és 18.00 óra között a Tesco 111 áruházában gyűjtik az adományokat. A Vöröskereszt 400 önkéntese olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket gyűjt, melyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak. Megyénkben 4 helyszínen várja az adományokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete; Debrecenben a Kishegyesi úti és a Mikepércsi úti áruházban, a megyeközponton kívül a hajdúszoboszlói és a berettyóújfalui Tescoban.

 

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a vásárlók támogatásával 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget. Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható. A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízisidőszakban végzett munkáját. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a megye rászorulóinak megsegítésére fordítja a 10400339-00026562-00000009 számlaszámon erre a célra folyósított pénzadományt.

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »