Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Gördülékenyebben adományozhatnak

dátum2014. június 25.

Megnyílt a vöröskeresztes adománykezelő hely Debrecenben, a Cegléd utca 6. szám alatt. A területi szervezet itt veszi át az adományokat, és fogadja a segítséget kérőket nyitva tartási időben vagy telefonos egyeztetéssel.

 

Dr. Szekeres Antal, Ujvárosy Andrásné, Dr. Papp László, Reichert Tünde, Dr. Széles Dezsőné, Serfőzőné Bencsik Margit

 

– Tizenegy éve vezetem a Magyar Vöröskereszt Debreceni Területi Szervezetét, s eddig napi szinten küszködtünk az adománykezelő hely hiányával. Az irodában és udvarán – az időjárás szeszélyének kitéve – tudtunk adományozni. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy Debrecen Megyei Jogú Város közgyűlése úgy döntött, Cegléd utca 6. szám alatti ingatlanát használhatjuk e célra – mondta Serfőzőné Bencsik Margit területi vezető június 25-én délelőtt, amikor hivatalosan átvette Dr. Papp László alpolgármestertől és Ujvárosy Andrásnétől, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatójától az adományosztó helyet.

Ezen túl a Cegléd utca 6. szám alatt veszik át az adományokat, és az adománykérőket is itt fogadják. Ha valaki nem tud a honlapon feltüntetett nyitvatartási időben jönni, az 52/414-321-es telefonon egyeztethet.

 

Kezdetektől a Vöröskereszt mellett

 

Szoros együttműködésben álltak a város történetében a vezetők a Vöröskeresztte l– mondta Dr. Papp László alpolgármester. A kezdetektől támogatták lehetőségeikhez mérten a szervezet munkáját. Első elnöke 1883-ban, a debreceni szervezet megalakításakor maga a polgármester volt, Simonffy Emil. Baltazár Dezső református püspök is szerepet vállalt a karitatív szervezet életében – fűzte hozzá, majd hangsúlyozta: szép példája az együttműködésnek, hogy 2014. februárjában a közgyűlés látva az adománygyűjtő hely hiánya miatti nehézségeket, jóváhagyta, hogy e 60 négyzetméteres helyiséget adománygyűjtő, -osztó és raktározási célra használja a szervezet.

 

Mindent, amit még valaki használhat

 

– Remélem, hosszú ideig használhatja szociális feladataira a Vöröskereszt debreceni szervezete a helyiséget. Kérem a városban élő embereket, hogy adományaikat továbbra is ajánlják fel a helyi Vöröskeresztnek, mert munkatársai és önkéntesei azoknak juttatják el az adományt, akik leginkább rászorulnak. E helyen érezheti a rászoruló, hogy mindenki azért van itt, mert segíteni akar neki – hívta fel a figyelmet rá Dr. Széles Dezsőné a Vöröskereszt megyei elnöke.

 

Hátrányos, sokszor nagyon súlyos élethelyzetben élő nagycsaládosok, idős, egyedülálló nyugdíjasok, magányos, beteg emberek számítanak a Vöröskereszt adományaira. Elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító, tisztálkodási szerekre van szükségük, a lét alapvető szükségleteire. – Mindent, amit egy másik ember még használni tud szeretettel várunk – mondta Serfőzőné Bencsik Margit. A szervezet hitelét is növeli az adományozó hely, mert a felajánlók láthatják, hogy jó helyre kerül az adományuk – jegyezte meg.

 

Serfőzőné Bencsik Margit, Dr. Papp László, Ujvárosy Andrásné

 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »