Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Életteret holttér helyett – nosztalgia-véradás és baleset-megelőzés

dátum2019. szeptember 4.

Ajándékok és jó falatok várják a véradókart a szeptember 5-i naplós véradáson Debrecenben a Dósa nádor téren. A tanév kezdete alkalmából a biztonságos közlekedésre emlékeztetik a donorokat a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai és a megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Biztonságos közlekedéssel induljon és teljen a tanév is! Az őszi iskolakezdéskor a figyelmes közlekedésre, a szabályok betartására emlékeztet hagyományos, hóeleji nosztalgia-véradásán a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete és a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Nem csak sör és kolbász várja a véradókat szeptember 5-én 14.00 és 17.00 óra között – a hónap első csütörtökén – a Napló Székházban (Dósa nádor tér 10.), hanem a témával összefüggő apró ajándékok is (kerékpárcsengő, -prizma, toll).

 

Figyeljünk a gyerekekre, egymásra!

 

Életteret holttér helyett! A szeptember első napjait jellemző stresszben se lankadjon figyelmünk, ne fogyjon el türelmünk. Épségben jussunk el célunkhoz és vigyázzunk egymásra. Tartsuk meg a sebességkorlátozást, a közlekedési szabályokat, gondosan figyeljünk a gyalog, kerékpáron haza vagy iskolába tartó gyerekekre! Nézzünk bele a holttérbe sávváltás előtt! – ezt az üzenetet társítják a véradás életmentő ügyéhez a Vöröskereszt területi szervezetének önkéntesei és munkatársai és a megyei Baleset-megelőzési Tanács.

 

Egy véradással három emberen segít

 

Személyes irataikat, TAJ-kártyájukat hozzák magukkal, étkezzenek a napszaknak megfelelően, és fogyasszanak bőségesen folyadékot – erre kérik ezúttal is a véradókat a vöröskeresztesek. Véradó lehet bárki, aki elmúlt 18 éves és még nem töltötte be a 65. életévét, súlya nagyobb 50 kilógrammnál és egészséges. Mint sokan tudják, egy véradással három emberen segíthet a donor, hiszen az egy alkalommal levett 4,5 dl vérből három készítményt állítanak elő.

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »