Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Étel, játék és ruha – kiosztották az adományokat a megyében

dátum2014. január 2.

Megsegítette a tűzkártól sújtott családot is a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete a Karácsonyi adományosztáskor.

 

Papp János ajéndékokat, ruhákat vitt a gyermekeinek.

 

Közel 800 emberen segített idén Karácsonyi Szeretetakciójában a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete. 
– Nem telik játékokra, és itt az ünnep – mondta érdeklődáésünkre Papp János 2013. december 18-án a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének első adományosztásán a Vöröskereszt megyei Oktatási és Vizsgaközpont épületében. Az édesapa ajándékokat, ruhákat vitt a gyermekeinek. Az adományosztás része volt a megyei és a területi szervezet Karácsonyi szeretetakciójának.

A Karácsonyi szeretetakcióra december 18-ig beérkezett tárgyi és pénzadományból 80 családnak és közel 400 embernek tudott karácsonyi segélycsomagot adni a szervezet. A csomagok: tartós élelmiszert – tésztát, rizst, lisztet, étolajat, konzervet –, édességet, szaloncukrot, tisztító, tisztálkodási szereket tartalmaztak, és a rászorulók választhattak hozzá játékokat és ruhákat.

Mélyszegénységben élő nagycsaládosokat, gyermeküket egyedül nevelő szülőket, egyedül élő kisnyugdísokat, magányos, munkanélküli, beteg embereket hívott meg a szervezet a rendezvényre. A döntéskor a rászorultság mértékét vették figyelembe.

 

Még négyszáz emberen segíthettek

 

Az adományosztás után december 22-éig gyűjtött a szervezet a MikulásGyárban, és az irodában is fogadott adományt. December 23-án a Debrecen területi szervezet kiosztotta az adományokat az irodájában, melyet közel 400 ember keresett meg aznap.

Az élelmiszercsomagokat a Hajdúgabona Zrt.-nek köszönhetően liszttel egészíthették ki a szervezet és a Magyar Vöröskereszt területi szervezetei, hiszen a cég idén 1200 kilogramm liszttel támogatta a Vöröskereszt megyei szervezetét.

 

Élelmiszercsomagok az osztás előtt - fotó: Gyarmati Gábor

 

A debreceni szervezet megkereste és élelmiszerrel, ruhával megsegítette azt a családot is, amelynek háza porig égett a december 20-i tűzvészben.
Korábbann, december 16-án a Bocskai laktanya 30 szociálisan hátrányos helyzetű családjának karácsonyi élelmiszer- és játékadományt osztott ki a szervezet.

Minél több segítség

 

A Karácsonyi szeretetakcióban arra törekedtek a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének munkatársai, hogy minél több hátrányos helyzetű emberen segítsenek.

 

Hajdúszoboszlón sokéves hagyomány a Gyermekkarácsony, amelyet idén december 7-én tartottak meg a helyi művelődési házban abból a támogatásból, amelyet a fürdőváros egészségügyi és szociális bizottsága nyújtott támogatásként.

December 21-én a Mindenki karácsonyát ünnepelte Hajdúszoboszló. A városi rendezvény előtt 130 ajándékcsomagot adott át a területi Vöröskereszt nagycsaládosoknak, időseknek, egyedülálló kisnyugdíjasoknak és hajléktalanoknak – megtöbbszörzve ezzel a tavaly megsegített rászorulók számát.

 

Balmazújvároson december 14-én tartotta hátrányos helyzetű, nagycsaládok karácsonyát a szervezet. Ebben az évben 50 családot hívtak meg. Szinte hagyomány, hogy e rendezvényt a Semmelweis Védőnői Egyesülettel közösen szervezi a Vöröskereszt. December 23-án 30 hátrányos helyzetű idős embert ajándékoztak meg élelmiszercsomaggal.

 

Hajdúböszörményben december 16-án a Bocskay Gimnáziumban Gyermekkarácsonyt tartottak, melyen a kihelyezett és irodai akciókban összegyűlt adományokat osztották ki. December 18-án az Idősek karácsonyát rendezték meg, amelyhez a Polgármesteri Hivatal 100 ezer forintos támogatását használták fel.

 

Hajdúnánáson december 18-án tartották meg a hagyományos Időskarácsonyt 30 nyugdíjaskorú megvendégelésével és megajándékozásával. Ugyanez volt a programja december 20-án a Gyermekkarácsonynak, amelyen 50 hátrányos helyzetű családból érkező gyermek vett részt.

 

Berettyóújfaluban december 17-18-án szervezték meg a karácsonyi akciókat. Ezeken 25 szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és 25 egyedül élő idős kisnyugdíjas kapott karácsonyi szeretetcsomagot.

 

A Püspökladány Területi Szervezet december 15-én hátrányos helyzetű nagycsaládban élő gyermekeknek szervezett játszóházat. S ugyanezen anapot Köszönet napja címmel tartott rendezvényt önkénteseinek.

A Vöröskereszt munkatársai élelmiszercsomagok készítésén túl ajándékokkal, játékokkal, lehetőség szerint műsorral tették ünnepibbé a rendezvények hangulatát.

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »