Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Nyelvkönyvgyűjtés a rászorulóknak

dátum2012. május 7.

Nyelvvel- Lélekkel címmel május 7-én indul a Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt összefogásában megvalósuló nagy nyelvkönyvgyűjtő akció. Az őszig tartó program során a szervezők a hátrányos helyzetű iskolák tanulóinak nyelvtanulását szeretnék segíteni. Az ügy mellé állt Kepes András elismert író, riporter is, aki köztudottan elkötelezett a nyelvek és kultúrák iránt.

Az országos nyelvgyűjtés célja, hogy az akció végére annyi használt, de jó minőségű nyelvkönyv, szótár és egyéb idegen nyelvű kiadvány gyűljön össze a Magyar Vöröskereszt akcióhoz csatlakozott irodáiban és a Lector fordítóiroda székházában, hogy a tanév kezdetén minél több rászoruló intézménynek és gyermeknek – akik jelentkeznek a http://lector.hu/nyelvgyujtes/ oldalon – elegendő könyvet adhassanak át. Emellett a szervezők várják az egyéni, illetve vállalati tárgyi-, és pénzbeli adományokat is. A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt erre a célra elkülönített K&H 10405004-00026545-00000002-es számlaszámán várják. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: „KÖNYV”.

Arra buzdítunk mindenkit, hogy nézzen be a fiókokba, szekrényekbe, kutassa át a pincét és a padlást, hátha lapul valahol egy-egy angol nyelvű mesekönyv, német regény vagy épp egy francia verseskötet, mellyel örömet szerezhetnek valakinek, s egyúttal kitárhatják előtte a világ kapuit. Mert az esély mindenkinek jár!

Az őszig tartó gyűjtés azokért az iskolákért, gyermekekért zajlik, akik hátrányos helyzetük folytán nem tudnak erre a területre anyagi forrásokat áldozni, így várják a rászoruló intézmények jelentkezését!

Megyénkben itt adhatja le jó állapotú,de megunt nyelvkönyveit:

Gyűjtőpont neveGyűjtőpont pontos címeNyitva tartása
MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete4025 Debrecen Simonffy u. 44.H-CS: 08:00-15:00,P: 08:00- 13:00
MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete4060 Balmazújváros Veres P. u. 12.K és CS: 08:00 - 15:00
MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete4100 Berettyóújfalu Dózsa Gy. u. 5-7.SZ: 08:00-15:00
MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete4220 Hajdúböszörmény Jókai u. 5.H-CS: 08:00-15:00 , P: 08:00-13:00
MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete4150 Püspökladány Rákóczi u.  6.H: 08:00-15:00
MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete4200 Hajdúszoboszló Kossuth u. 9.H és SZ: 08:00-13:00
MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete4080 Hajdúnánás Dorogi u. 5.SZ 08:00-15:00
MVK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete4025 Debrecen Hatvan u. 37.H-CS: 08:00-15:00, P: 08:00-13:00

A gyűjtést az ADDODA nevű androidos okostelefon applikáció is segíti! Az alapvetően adományozó és véradó helyszínek keresésére tervezett alkalmazás kiemelt eseményei között érhető el a Nyelvgyűjtés akció is. Az applikáció segítségével megtalálhatjuk és megtervezhetjük utunkat a hozzánk legközelebb eső nyelvkönyv átvevő ponthoz! 

 

Az app ingyen letölthető itt: 

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telenor.hu.addoda

 

További hírek és érdekességek: a Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt Facebook oldalán.

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »