Vöröskereszt
Vöröskereszt

Bizonyítottak megyénk lakói: segítenek

dátum2020. november 13.

Közel 100 önkéntes jelentkezett néhány nap alatt a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeténél, hogy diszpécserként segítse a járványhelyzetben megterhelt Mentőszolgálatot Hajdú-Bihar megyében. Óriási segítség ez most, köszönet az önkénteseknek és az ügy segítőinek!

 

 

Önkéntesek segítenek a Országos Mentőszolgálat megyei szervezetének állomásán, diszpécserként tájékoztatják a mentők érkezéséről a Covid-19 tesztelésre otthonukban várakozókat. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a napokban kért segítséget a megye lakóitól, jelezve, hogy a Mentőszolgálatnak minden emberi erőforrását be kell vetnie a járvány elleni küzdelemben. Közel 100-an jelentkeztek néhány nap alatt áldozatkész segítő szándékkal a nehéz helyzetben. Hetekre megoldódott a feladat ellátása, a jelentkezőket ezután készenlétre regisztrálják a diszpécserszolgálathoz vagy egyéb biztonságosan végezhető járványügyi feladathoz. 

 

A két szervezet köszöni minden jelentkezőnek és az ügy segítőinek, a megyei és debreceni média képviselőinek a gyors és hatékony segítséget ebben a nehéz helyzetben! 

 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »