Vöröskereszt
Vöröskereszt

Nem vártak, vért adtak

dátum2021. június 2.
Tizenkilencen jelentkeztek vért adni a debreceni MÁV Állomáson, a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének első hóeleji véradásán, mely ezután rendszeres lesz az épület Kultúrvárójában. Minden donor kávékupont kapott a helyi Panero Pékségbe (Piac u. 30.), és ez még csak a kezdet, mert nyáron ezt az ajándékot adják a véradóknak a Vöröskereszt nyilvános véradásin a megyeközpontban.

– Szívesen adok vért, ha tudok ezzel segíteni, számomra ez nem teher – mondta Kovácsné Fejes Krisztina az első a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének első Menetrendszerű véradásán a debreceni MÁV Állomáson június 1-én. Mint a válaszaiból kiderült, elkötelezett véradó, 27-szerre adott vért, a Magyar Vöröskereszt debreceni tagja. – Ha rendszeres lesz itt a véradás, akkor igénybe veszem, mert a közelben dolgozom. Igaz, ma a szabad napomon jöttem be – jegyezte meg az alkalmon, hiszen a MÁV Állomáson tartja ezen túl a Vöröskereszt területi szervezete az évek óta hagyományos „hóeleji véradást”.
 
Kávékupon szeptember végéig
 
Minden véradó kávékupont kapott, melyet a debreceni Panero Pékségben használhatnak fel helyben, a teraszon (Piac u. 30.). A nyári hónapokban a Vöröskereszt nyilvános debreceni véradásairól ezzel az ajándékkal távozhatnak a donorok.
 

 
– A véradókat szeretnénk ösztönözni ezzel – jegyezte meg véradása után Bozó Ágnes, a pékség munkatársa, aki a hóeleji MÁV-véradáson adott 25. alkalommal vért. Mint elmondta, az egészséges étkeztetésre is buzdítják a véradókat, mert péksüteményeiket egészséges alapanyagokból készítik.A fotókat Gyarmati Gábor készítette
 
 
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »