Vöröskereszt
Vöröskereszt

Tanuld meg időben: elsősegély

dátum2021. július 12.
Halogatni kár: tanulj elsősegélyt, míg itt a nyár – ajánlják szakemberek, szervezők a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában. Itt folyamatosan indulnak a képzések. Életek múlhatnak azon, ha elmarad az alapfokú segítség a mentők kiérkezése előtt.
 
 
Szünetben cukrot nyelt félre egy kislány és fuldoklott tavaly az egyik debreceni iskolában. A körülötte lévők nem tudtak segíteni rajta. Testnevelőtanára sietett oda, és megmentette – alkalmazta a hátra mért ütéseket és a Heimlich-féle műfogást az alapfokú elsősegélynyújtás protokollja szerint. – Rossz belegondolni, mi történt volna, ha nincs a tanár a közelben – jegyezték meg többen a helyszínen. – Ne bízzuk a véletlenre! Legyünk minél többen, akik tudunk elsősegélyt nyújtani! – fűzték hozzá a Vöröskereszt megyei szervezői, és nyáron folyamatosan indítanak közúti elsősegélynyújtó tanfolyamokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Oktatási és Vizsgaközpontjában.
 
Félautomata defibrillátor – gyakorolható
 
Praktikus haszna is van közúti elsősegélynyújtás ismereteinek, hiszen feltétele a jogosítványnak. Tapasztalat, hogy sokan az utolsó percre halasztják a tanfolyamot, és kellemetlen helyzetbe kerülnek, holott a képzés összesen másfél napot vesz igénybe és vizsgával zárul. A résztvevők az eljárásokat a legkorszerűbb eszközökkel, csecsemő-, kisgyermek-, felnőtt Ambu fantomon, gyakorló félautomata defibrillátoron, légútiidegentest-eltávolító mellényen sajátíthatják el.
 
A munkahelyi esetekkel kiegészített munkahelyi elsősegélynyújtó képzés igény szerint indul. Ha a munkahely egy csoportnyi alkalmazottat képez ki, akkor a helyszínre kiszervezik a tanfolyamot a Vöröskereszt munkatársai.
 
Az érdeklődők jelentkezhetnek a 06-52/316-330, 316-679 telefonszámon, személyesen a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában (4025 Debrecen, Hatvan u. 37.).
 
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »