Vöröskereszt
Vöröskereszt

​A járvány miatt elárvult gyerekeket vidított fel

dátum2021. augusztus 31.
A megyei vöröskeresztes gyermektábor elmaradt idén a járványügyi állapot miatt. Dr. Csordás Tibor, a Debreceni Lézer Magánrendelő igazgatója, minden évben támogatja a tábor programjait. Idén azoknak a gyermekeknek ajánlotta fel a pénzt, akik a járványban édesapjukat vagy édesanyjukat elvesztették.
 
  
Fontos, hogy a gyermekkorhoz tartozó örömöket, élményeket minél több gyermek élje meg! – ezzel a céllal több, mint egy évtizede támogatja a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének gyermekprogramjait Dr. Csordás Tibor, a Debreceni Lézer Magánrendelő igazgatója. Minden évben éves felajánlásának felét (általában 150 ezer forintot) arra a táborra fordítja, amelyet egészségkárosodott és hátrányos helyzetű gyermekeknek szervez a megyei Vöröskereszt. A több, mint 40 éves táborban a nyár élményei mellett fejlesztő, interaktív programokban vettek részt azok a gyermekek, akiknek más esélyük nem volt a nyaralásra.
 
A legnemesebb célra
 
A pandémia miatt legnagyobb csapást azok a gyermekek élték át, akik árván, félárva maradtak, ezért azoknak a Hajdú-Bihar megyében élő, kiskorú gyermekeknek ajánlotta fel ezt a nyári adományát Dr. Csordás Tibor, akik édesapjukat vagy édesanyjukat elvesztették a járvány miatt. Összesen 11 gyermek választhatott ajándékot, egyenlő értékben; Hajdúszováton 4, Sárrétudvariban 2, Hajdúnánáson 3 gyermek – egy családból – és Balmazújvároson 2 gyermek két családból.
 
Ruhát, iskolatáskát, játékot kértek
 
Több családban édesapa nélkül maradtak a gyermekek a járvány miatt, köztük 4-3 gyermekes családok is. Az egyik településen édesanyját vesztette el egy 3 éves kisfiú. Az felajánlás fő célja nem az adományozás volt, hanem az, hogy a gyermekeknek örömöt okozzon. A Vöröskereszt területi vezetői ezért megtudakolták, mire vágynak a gyermekek. A fiatalok nem csak játékokat választottak, hanem szép ruhát a nyáron kinőttek helyett, szép iskolatáskát, felszerelést az iskolakezdéshez. Az ajándékoknak nagyon örültek. Volt, ahol a nagyobb gyerekek beszélgettek a területi vezetővel, és elmondták, hogy hasznosan töltötték a nyári szünetet. Sokat jártak könyvtárba, minden nap olvastak és gyakorolták a nyárra kiadott leckéket. A szűkös anyagi helyzetük ellenére jól tanulnak.
 
 
 
 
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »