Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Adj vért: van, aki örülne, ha adhatna

dátum2022. január 20.
Hét nyilvános véradással zárja a januárt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Önkéntesei, munkatársai szeretettel kérik azokat a donorokat, akik e településeken élnek, hogy jöjjenek el vért adni, segítsenek folyamatosan biztonságos szinten tartani a hazai vérkészleteket. 

 
 
Vért adni jó: azt jelenti, hogy egészségesek vagyunk, hiszen csak egészséges ember adhat az éltető testnedvből, másrészt a levett vér sokoldalú vizsgálatokon esik át – köztük más körülmények között költséges szűréseken. Sok rendszeres véradó jobban érzi magát véradás után, mint előtte, sőt úgy mondják, jelez a szervezetük, ha ideje újra vért adniuk. A tett erkölcsi értéke magától értetődő: csodálatos módon, saját vérünkkel menthetünk meg akár 3 életet is, segíthetjük mások gyógyulását. Mindezek miatt sok donor szomorú, ha betöltötte a 65. életévét, vagy valamilyen más okból nem adhat többet vért, mert szívesen folytatná ennek az önkéntes jótettnek a gyakorlását.
 
Van, ami nem változik: nyeremények Hajdúszoboszlón

A vérkészletek biztonságos szinten tartásához fontos, hogy egyenletesen, megfelelő számmal jelenjenek meg donorok a véradásokon. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezeténél január végén Nyíracsád, Nyíradony, Komádi, Biharkeresztes, Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúszoboszló véradóinak jó részénél aktuális lesz, hogy újra vért adhassanak, azaz letelt az az 56 nap, amely a két véradás közötti teljes regenerálódáshoz szükséges. A Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai szeretettel várják azokat is, akik először adnak vért életükben. Emlékeztetnek arra, hogy sokan vannak, akik egészségi és erkölcsi okokból boldogok lehetnének, ha vért adhatnának, de sajnos nem tehetik meg. Változnak az idők, új évbe léptünk, de valami nem változik: Hajdúszoboszlón Póka György festőművész alkotását és ajándékcsomagokat sorsolnak ki a vért adók között.
 
 
A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásai január végén:
 
Dátum Időpont Település Helyszín Cím
2022.01.21. 14:00-16:30 Nyíracsád Művelődési Ház Kassai u. 6.
2022.01.24. 13:30-17:00 Nyíradony Művelődési Ház Árpád u. 2
2022.01.25. 09:00-13:00 Komádi Közösségi Ház Fő u. 7.
2022.01.25. 14:30-16:30 Biharkeresztes Művelődési Ház Hösök tere 12
2022.01.27. 12:00-17:00 Balmazújváros Művelődési Ház Kossuth tér 18.
2022.01.28. 11:00-17:00 Hajdúböszörmény Tungsram Op. Kft. Kinizsi u. 1.
2022.01.31. 11:00-18:00 Hajdúszoboszló Kovács Máté Műv. Központ Szilfákalja u. 2.
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »