Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Találkozzunk hétvégén a Pennyben egy jótett erejéig!

dátum2022. november 16.
Jó-tett, lehet apróság is, de abból összeállhat az életmentő csomag. Harmadszor rendezi meg közös gyűjtését a Magyar Vöröskereszt és a PENNY Magyarország november 18-19-én (pénteken és szombaton) 10 és 18 óra között. Hajdú-Bihar megyében 3 Penny-üzletben gyűjtenek a Vöröskereszt megyei szervezetének önkéntesei és munkatársai (Debrecenben az István úti üzletben, Balmazújvároson a Kastélykert utcai és a Hajdúnánáson a Mártírok utcai Pennyben).
Tudjuk, most még jobban érvényes, mint tavaly, hogy nekünk sem könnyű, de éppen ezért fogjunk össze, és legalább egy-egy termék erejéig segítsünk azoknak, akiknek még nálunk is nehezebb!
A gyűjtéssel indul megyénkben a Karácsonyi szeretetakció, amelyekről hamarosan hírt adunk.

Segítsünk együtt! Várjuk hétvégén a 3 Hajdú-Bihar megyei Pennyben!


A Magyar Vöröskereszt Sajtóközleménye:

A Magyar Vöröskereszt és a PENNY Magyarország együttműködésében idén immár harmadik alkalommal valósul meg az a kezdeményezés, amely során a két szervezet tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjt rászorulók részére. A kezdeményezés célja, hogy a nélkülözésben élők is méltó körülmények között tölthessék el az ünnepeket.

A kétnapos akcióra 2022. november 18-án és 19-én 10 és 18 óra között kerül sor országszerte, a PENNY több mint 150 üzletében. A gyűjtőpontok megtalálhatóak lesznek az áruházak kasszáinak közelében.

Az akció az előző években szép sikereket ért el, a szervezők idén is hasonló eredményeket várnak. 2020-ban 30, míg tavaly több mint 41 tonna adomány gyűlt össze. Ezekből rászoruló családok, valamint a legnagyobb hazai humanitárius szervezet szociális ellátórendszerének és intézményeinek az ügyfelei részesültek.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei a beérkezett készletekből – a korábbi évekhez hasonlóan – ezúttal is csomagokat készítenek majd, amelyet az egyes megyei és területi szervezetek juttatnak el az adott megyében élő rászorulóknak.

„A hozzánk érkező levelek alapján elmondható, hogy a fokozódó gazdasági nehézségek miatt megnövekedett az alapvető élelmiszerek iránti igény a lakosság körében az elmúlt időszakban. Örülünk, hogy a PENNY üzleteiben országosan lehetőséget kaptunk arra, hogy önkénteseink és munkatársaink közreműködésével segélycsomagokhoz gyűjtsünk alapanyagokat. Bízunk a lakosság szolidaritásában, a számunkra átadott konzerv, rizs vagy tészta helyben marad, ezekkel a lakosság a saját környezetében élő nélkülözőket segíti.” – hangsúlyozta Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

„A társadalmi felelősségvállalás a PENNY részére is kiemelten fontos ügy, ezért a vállalat mindig örömmel segít a nehéz helyzetben lévő embereken, és ez az ünnepek közeledtével még nagyobb figyelmet kap. Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Vöröskereszttel közösen immár harmadik éve tehetjük még szebbé a rászorulók karácsonyát. Örömünkre szolgál, hogy a tavalyi évhez képest közel ötven egységgel bővült azon üzleteink köre, ahol vásárlóink leadhatják adományaikat, így már az ország több mint 150 pontján várjuk a felajánlásokat” – mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

A szervezők minden adományt szívesen fogadnak, amely egy hónapnál tovább megőrzi a minőségét, de azért, hogy megkönnyítsék a döntést, készítettek egy listát. Ezen az adományozás szempontjából leghasznosabb termékek vannak feltüntetve.

 

A kezdeményezésben részt vevő üzletek listája itt érhető el.

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »