Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Fiúk is indultak a kisdedgondozó versenyen idén

dátum2023. május 15.
Három év szünet után újra megtarthattuk a Magyar Vöröskereszt Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyének vármegyei döntőjét. Hat csapat nevezett, és mind remekül helytálltak. Tudásuknak nagy hasznát vehetik most, hiszen bármikor rájuk lehet bízni újszülötteket és 1-3 éves gyermekeket, de később sem kell izgulniuk, amikor családot alapítanak.
 
Hat csapat nevezett a Magyar Vöröskereszt 27. Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyének Hajdú-Bihar vármegyei fordulójára három év szünet után. Az elmúlt években elmaradt ez a forduló, az országos döntőre nevezhettek online a versenyzők, hiszen a személyes jelenléttel járó rendezvények elmaradtak. A csecsemő- és kisdedgondozási verseny célja, hogy a résztvevők tanulják meg a gyermekgondozás ismereteit, ezt a jelenben és a közeljövőben is hasznosíthatják, és természetesen később, családalapításkor. A közvetlen célok mellett ifjúsági közösségi élményt nyújt, tapasztalatot ad a csapatmunkában, és persze a fiatalok hasznosan tölthetik el szabad idejüket.
 
Etetés, fürdetés, öltöztetés: értenek hozzá fiúk és lányok
 
2023-ban május 4-én a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikumban szervezte meg a rendezvényt a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi és a vármegyei Szervezete. A diákokra három gyakorlati, egy elméleti állomás várt a verseny témájában és egy különdíjas totó a Vöröskeresztről.  A csapatoknak újszülött gyermeket kellett fürdetniük, csecsemőt öltöztetni a levegőztetés előtt, és egyéves gyermeket megfelelően megetetni. A szakemberekből – védőnőkből, szaktanárokból, csecsemős nővérekből – álló zsűrinek bebizonyították a fiatalok, hogy érdeklődnek a téma iránt és komolyan veszik azt, hiszen felkészülten érkeztek a versenyre. Az ügy nemcsak a lányoké, kisbabákkal, -gyermekekkel nemcsak ők találkozhatnak és ezt a fiatalok nagyon jól tudják: két fiú is nevezett az ifjúsági csapatokban, és egyikük a győztes, a „Négy csillagos” nevű csapat tagja volt. Ők képviselik a korosztályt vármegyénkből a közelgő országos döntőben Nyíregyházán. Ez a csapat egyike volt az 5 ifjúsági korosztálybeli induló társulásnak, melyeket mind a debreceni Szent László Gimnázium és technikum tagjai alkottak. Ilyen nagy volt idén a téma iránti érdeklődés az intézményben. Gyermek korosztályból a „Nánási Bocskai” csapat indult a versenyen, és olyan magas pontszámmal teljesítette a kihívásokat, hogy első helyezettként folytathatja a versenyzést az országos döntőben.
 
 
Magyar Vöröskereszt 27. Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyének Hajdú-Bihar vármegyei fordulójának eredményei:
 
Gyermek korosztály:
 1. „Nánási Bocskai” –  Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium
(80 pont)
 
Ifjúsági korosztály:
 1. „Négy csillagos” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (87 pont)
 2. „Százszorszépek” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (79 pont)
 3. „A sikeresek” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (77 pont)
 4. „A nagy csapat” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (74 pont)
 5. „A szupercsapat” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (73 pont)
 
 
Vöröskereszt-totó
Gyermek korosztály:
 1.  „Nánási Bocskai” –  Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium
 
Ifjúsági korosztály:
 1. „Százszorszépek” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (9 pont)
 2. „A szupercsapat” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (8 pont)
 3. „A nagy csapat” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (7 pont)
 1. „A sikeresek” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (7 pont)
 2. „Négy csillagos” – Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum (6 pont)
 
 
A 27. Csecsemő- és kisdedgondozási verseny vármegyei fordulójáról készült fotók megtekinthetőek Facebook-oldalunkon: a mappa ide kattintva elérhető.
Galériánk is tartalmazza a képeket az eseményről.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »