Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Fájó szívvel búcsúzunk Tarrné Erzsikétől

dátum2024. március 22.
Fájó szívvel búcsúzunk Tarrné Erzsikétől, Tarr Sándornétól, egykori megyei igazgatónktól, aki nyugdíjasként aktív, rendkívül segítőkész alapszervezeti vezetőnk, tagunk maradt. Szeretett nyugalmazott vezetőnk, tagunk, barátunk életének 86. évében elhunyt.

Megtörten értesültünk arról, hogy Tarr Sándorné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének nyugalmazott igazgatója, aktív nyugdíjasa, alapszervezeti vezetője, tagja életének 86. évében eltávozott. Szeretett egykori vezetőnk, munkatársunk, mindvégig aktív vöröskeresztesünk és barátunk volt, és marad is a szívünkben.

A Vöröskeresztre nem pusztán munkahelyként tekintett, mindvégig vöröskeresztes maradt: aktív tagként, alapszervezeti vezetőként folytatta a hivatást. Közösséget épített a vöröskeresztes alapszervezetében, annak nyugdíjasokból álló tagjainak testi-lelki egészségüket is szolgáló programokat szervezett. Ő és az általa mozgósított tagok legaktívabb nyugdíjasaink voltak; megmozdultak gyűjtéseknél, segítették valamennyi tevékenységünket. Erzsikének köszönhettük azt is, hogy néhány évvel ezelőtt karácsony előtt a Kerekerdő Élményparkba kivihettünk 200 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket; a buszokat ő szervezte energikusan, segítőkészen.

Vöröskeresztes megyei igazgatónktól, nyugdíjasunktól, alapszervezeti tagunktól, vezetőnktől, barátunktól fájó szívvel búcsúzunk.

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »