Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Család-munka- egészség: bemutatkozott a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT a nemzetközi Expón

dátum2018. augusztus 14.

A mentor segítségét többen is igénybe vették augusztus 10. és 12. között, amikor a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT kitelepült a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupára.

 

Minden látogatót – felnőtteket, gyerekeket, családokat, gyermeküket egyedül nevelő, ápoló szülőket, beteg családtagjukat otthon ápoló nőket, férfiakat, leendő és aktív munkavállalókat, s munkaadókat –  szeretettel vártak a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT standjában a 2018-as Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupán  (amelynek a helyi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont). A programon a KarrierPONT szolgáltatásairól, munka és család viszonyainak új megközelítéséről, anya-apa, férfi-nő családon belüli és társadalmi szerepeinek kortárs szemléletéről informálódhattak az érdeklődők. A központ munkatársai, önkéntesei megragadták az alkalmat, hogy mintákat mutassanak család és munka összeegyeztetésének új lehetőségeiről. „Mi több”, az iroda mentora is készenlétben állt.

 

 

Mindenkit érint a kérdés

 

A szemléletfejlesztés célcsoportjába tartozott a rendezvényen minden Expo-látogató, nem csak azok, akiket közvetlenül érint a jelzett konfliktus, hiszen bárkinek a környezetében lehetnek olyan emberek, akiknek a család és munka összeegyeztetése gondot okoz, a láthatatlan munka miatt a négy fal közé kényszerülnek, pedig szeretnének dolgozni. Végül és nem utolsó sorban a társadalom minden rétegét megszólították a szemléletformáló programelemekkel. Minderre jó alkalom a nagy múltú, nemzetközi Expo, amely a megyében és helyben lakó emberek, családok tömegeit is vonzza.
A kényelmes és plakátokkal, szórólapokkal ellátott vöröskeresztes KarrierPONT magára vonta a figyelmet. Tájékoztató beszélgetésekkel, információs szóróanyagokkal várt mindenkit. A látogatók szívesen megálltak a standnál, érdeklődőek voltak. A nap sikere, hogy többen felvették a kapcsolatot a mentorral is, és nyomban segítséget kértek tőle, beszélgettek vele.

A kitelepülésen a családok lelki és testi egésszégfejlesztésére is hangsúlyt helyeztek. Különböző szűréseken – többek közt vérnyomás, vércukor, koleszterin – vehettek részt az érdeklődők. Az Expo első két napján önkéntes véradásra invitálták a 18-65 év közötti hölgyeket és urakat. Megkérték őket, gondoljanak ezzel is azokra, akiket nem láthatunk, mert gondjaik, betegségeik miatt „láthatatlanul” segítségre szorulnak.

 



A „Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében” című EFOP-1.2.9-17-2017-00021
a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének projektje;
konzorciumi partner: Hajdúböszörmény Polgármesteri Hivatal.

A projekt megvalósításának központi helyszíne a
Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT, melynek nyitvatartása:
hétfő: 14:00-18:00
kedd, szerda: 12:00-16:00
csütörtök, péntek: 8:00-12:00

Címe: 4220 Hajdúböszörmény, II. Rákóczi Ferenc u. 22.
 

A fotók megtekinthetőek a Hajdóböszörményi Család és KarrierPONT Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/pg/Csal%C3%A1d-%C3%A9s-KarrierPont-Hajd%C3%BAb%C3%B6sz%C3%B6rm%C3%A9ny-180127829356504/photos/?tab=album&album_id=194979937871293

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »