Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Csak donoroknak: belépők, jó falatok, vicces vámpírok

dátum2018. augusztus 7.

Az augusztusi hőséggel megérkeztek a különleges véradások is, most segíthetnek a donorok feltölteni a vérkészleteket augusztus 20. előtt úgy, hogy közben ajándékokat kapnak, s jól szórakoznak.

\'Elvámpirosodás Polgáron\'

 

Kiérdemlik az ajándékbelépőt a véradók 2018-ban is a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupán a véradásukat követő napra. A véradószervezők nagy örömére ez hagyománnyá válhatott a Hajdúk Fővárosában. Augusztus 10-én 8.30 és 16.00 óra között várják a véradókat a Vöröskereszt véradókamionjában, mely a „nulladik” napon leparkol a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium (Radnóti Miklós utca 3., 4220) elé légkondicionált helyiségeivel. Az iskola épületében is kellemes körülményeket ígérnek a szervezők másnap, augusztus 11-én a 10:00-től 14:00 óráig tartó véradáson.

 

Szűréseket is tartanak az \'Expón\' a vöröskeresztesek

 

A vöröskeresztesek igyekeznek minden alkalmat megragadni, hogy kifejezzék a társadalom megbecsülését az önkéntes véradók tettéért. Berettyóújfaluban is lesz erre alkalom augusztus 12-én a Bihar Termálliget Strandfürdőben, hiszen nem kell jegyet venniük azoknak, akik vért adnak a 11:00 16:00 óráig tartó véradáson.

 

Ingyen beléphet ’Strandsylvaniába’

 

A vámpírok is felvették a kesztyűt Polgáron: augusztus 11-ére hirdették meg idén is a vámpír-szombatot. Kacsintva újra felhívták a figyelmet arra, hogy szó szerint is életeket mentenek azok, akik vért adnak a Városgondnokságon 9.00 és 14:30 óra között.

A naptejjel bekent, magukat jelmezes polgári gyermeknek, úrnak, hölgynek álcázó vámpírok minden donort ingyen meghívnak ’Strandsylvaniába’ – amellyé a polgári Strandfürdő változik a véradás napján. Itt a tősgyökeres vámpírnapi véradók letesztelhetik, ugyanolyan jók e véraláfutásban, vérátömlesztésben, vérnyomásban, vérkeringésben, ne adj’ Isten vérszívásban és vérmérgezésben, mint korábban. Ám ezen túl is lesz meglepetés: a huncut kis lények a nap véradói között kisorsolnak egy kétnapos ajándékutalványt Hévíz egyik Hotelébe a Tófürdőbe szóló belépőjeggyel együtt.

 

Minden napra jut véradás

 

A szervezők most is kérik a véradókat, hozzák magukkal személyi irataikat és TAJ-kártyájukat, és fogyasszanak bőségesen folyadékot a donáció előtt és után. Akinek nem felelnek meg az említett véradások helyszínei vagy időpontjai, még 14 másik közül választhatnak, amelyekkel Debrecenbe és a megye településeinek központjába költöznek ki a vöröskeresztesek. Szeretettel várnak minden olyan helybélit és nyaralót, aki vért adhat, mert a szabadságolások és a közelgő nemzeti ünnep idején megnő a vérigény, a donorszám pedig csökken.

 

A hónap véradásai megtekinthetőek itt: http://hajdubiharmegye.voroskereszt.hu/index.php/veradasszervezes/veradas

és a https://veradas.hu/

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »