Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Erősségük a humanitás: három település nyerte el a címet

dátum2018. június 8.

Tavaly nyertek először Humanitárius Település címet Hajdú-Bihar megyei helységek, és egy évre rá háromra nőtt a komoly tartalmakat hordozó elismerő név viselőien a száma: Váncsod megnyerte, Hajdúböszörmény és Komádi megtartotta a címet.

Szalay Csaba (jobb szélen), Váncsod polgármestere átvette az oklevelet

 

Hagyomány, hogy a Vöröskereszt világnapján – május 8-án – adja át a Humanitárius Település címeket a Magyar Vöröskereszt azoknak, akik megfelelnek a kiírás szigorú feltételeinek. Idén a Fejér megyei Soponya adott otthont a rendezvénynek. A cím magáért beszél, ez a Vöröskereszttel összekapcsolódó és általános humanitárius tevékenységet és a szemlélet jelenlétét teszi mérlegre a haza helységek életében: számít a lakossághoz viszonyított vöröskeresztes tagszám, a véradók száma, az önkormányzat humanitárius tevékenysége, kapcsolata a szervezettel. A címet azonban nem elég megnyerni, meg is kell tartani. Megyénkben egy évvel ezelőtt Hajdúböszörmény – az eddigi legmagasabb lakosságszámú pályázó – és Komádi pályázta és nyerte meg az elismerést. Idén, 2018-ban újra megnyerték a címet, s immár márványtáblát kaptak, amihez nem csak megtartani kellett eddigi eredményeiket, hanem fejlődniük is kellett. Hajdúböszörmény elismerésének szimbólumát Fórizs László alpolgármester, Komádiét Hidvégi László alpolgármester vette át. Az emberiesség hálózatához csatlakozó új település Váncsod. Az oklevelet Szalay Csaba polgármesternek nyújtotta át Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Dr. Fodor Antalné és Oláh Miklós, az országos szervezet alelnökei.

 


Komádi márványtábláját Hidvégi László alpolgármesternek nyújtja át Oláh Miklós

Hajdúböszörmény márványtábláját Fórizs László alpolgármester veszi át.

 

A helyszínen készült képanyag letölthető a Facebook.oldalunkról: https://www.facebook.com/pg/hajdubiharmegye.voroskereszt/photos/?tab=album&album_id=1745125528914817

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »