Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Három gyűjtés egy célért: segíteni

dátum2017. december 5.

December 8-án és 9-én két rövid és egy hosszabb akciót indít a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete egy sor kijelölt vásárlóhelyen. Minél több élelmiszer és karácsonyi ajándék érkezik, annál több nélkülöző embernek tud segélycsomagot adni a szervezet karácsony előtt.

Mindent kiosztottak 2016-ban - fotó: Debreceni adományosztás (Gyarmati Gábor)

 

Ajándékozzuk meg a mindennapi megélhetésért küzdő családokat, egyedülálló idős és beteg embereket gondtalanabb napokkal, és az ünnep szeretettel teli hangulatával! Legyen több a karácsonyuk a puszta túlélésnél – ezzel a gondolattal indítja el Karácsonyi szeretetakcióját a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete hét területén. Gyűjtései nagy részét az előttünk álló hétvégére koncentrálja a megye kijelölt vásárlóhelyein (a Reál- és Tesco-üzletek többségében, s a Debrecen Plázában is). Szeretettel kéri a segítő szándékú embereket, hogy a gyűjtőpontokon vegyenek egy-egy tartós élelmiszerrel, tisztasági szerrel többet, vagy – lehetőségeik szerint – hozzanak gyermekjátékot, ünnepi ajándékot.

 

Eggyel többet: egy mozdulat, egy jótett

 

„Ünnepre való” címmel tartós élelmiszert; konzervet, étolajat, csokoládét, tartós tejet, tésztát, szaloncukrot, bébiételt, egyéb tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, pelenkákat várnak a vöröskeresztes önkéntesek a megye Reál üzleteinek többségében december 8-án, pénteken, 10.00-tól 18.00 óráig, majd december 9-én, szombaton, 8.00-tól üzletzárásig. Fejezzük ki szeretetünket tettekkel! – hangsúlyozzák a kijelölt helyeken (melyeket a cikk alatt felsorolunk).


Adományosztás 2016 telén (fotó: Gy.G.)
 

Pénteken és szombaton 10.00 és 18.00 óra között befogadja a Vöröskereszt gyűjtését a Tesco két debreceni áruháza: a Kishegyesi úti (Tesco Extra), s a Mikepércsi úti (Tesco Airport), a berettyóújfalui hipermarkete (Honvéd u. 13.) és a Hajdúszoboszlói nagyáruháza (a Kabai útfélen). A Vöröskereszt önkéntesei e helyszíneken is hűtést nem igénylő élelmiszert, a napi higiénia és túlélés kellékeit és az ünnep ajándékait várják.

 

„Ott üljünk mindannyian!”

 

„Ünnep, oly’ szép” – hangütéssel indítja karácsonyi gyűjtését a Debrecen Plázában a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete. Önkéntesei 2017. december 8. és 17. között minden nap 12.00-től 18.00 óráig játékokat, könyveket, ajándéktárgyakat, édességeket, szaloncukrokat, gyertyát, tésztát, konzervet, cukrot, étolajat; és természetesen egyéb karácsonyi ajándékokat, tartós élelmiszereket, mindennapi élethez szükséges eszközöket fogadják a segítő szándékú emberektől.

Ismert dalt idézve szólítják meg a vásárlókat: – Készüljön eggyel több ajándékkal azokért, akiknek a mindennapi megélhetés a tét, hogy a „szeretet asztalánál ott üljünk mindannyian!”.

A többi adománnyal együtt az itt összegyűlt felajánlásokból is a megélhetésért küzdő nagycsaládoknak, kisnyugdíjasoknak, egyedülálló, beteg embereknek ünnepi segélycsomagokat ad a Vöröskereszt megyei szervezete Karácsonyi szeretetakcióiban, amelyeket 7 területi szervezete rendez meg a nehéz élethelyzetűek lakóhelye közelében.

 

Irodákban is gyűjtenek minden hétköznap

 

Ha a segíteni szeretne, s jobban megfelelnek az alábbi helyszínek és időpontok, a vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek szeretettel várják az adományokat a hét vöröskeresztes területi szervezet irodájában is; Debrecenben, Balmazújvároson, Berettyóújfaluban, Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón, Hajdúnánáson és Püspökladányban nyitva tartási időben, hétfőtől csütörtökig 7.30-tól 16.00 óráig és pénteken 7.30-tól 13.30-ig.


A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei  területi szervezetei:

Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete
4025 Debrecen, Simonffy u. 44.
Tel.: 52/414-321
e-mail: debrecen@voroskereszt.hu

Magyar Vöröskereszt Balmazújváros Területi Szervezete
4060 Balmazújváros, Debreceni u. 12.
Tel.: 52/274-749
e-mail : balmazujvaros@voroskereszt.hu

Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalu Területi Szervezete
4100 Berettyóújfalu, József Attila u. 35.
e-mail: berettyoujfalu@voroskereszt.hu

Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete
4220 Hajdúböszörmény, II. Rákóczi Ferenc u. 22.
Tel.: 52/228-760
e-mail: hajduboszormeny@voroskereszt.hu

Magyar Vöröskereszt Hajdúnánás Területi Szervezete
4080 Hajdúnánás, Dorogi u. 5.
Tel.: 52/570-614
e-mail: hajdunanas@voroskereszt.hu

Magyar Vöröskereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezete
4200 Hajdúszoboszló, Kossuth u. 9.
e-mail : hajduszoboszlo@voroskereszt.hu
Tel.: 52/361-553


Magyar Vöröskereszt Püspökladány Területi Szervezete
4150 Püspökladány, Rákóczi u. 6.
Tel.: 54/451-044
e-mail: puspokladany@voroskereszt.hu

***

A Reál Élelmiszerlánc a Magyar Vöröskereszt HBM-i Szervezetének
december 8-9-i gyűjtésében résztvevő üzletei:

Cég neveIrszám.HelységnévBoltcím
Alaszka Kft. 6. Diszkont4032DebrecenJerikó u 9.
Alaszka Kft. 9. Diszkont4130DerecskeKöztársaság út 134.
Alaszka Kft. 11. Élelmiszer áruház4069EgyekHunyadi u. 48/e.
Alaszka Kft. 15. Reál Prémium4025DebrecenSzéchenyi u. 57/b.
Alaszka 21. Méliusz4220HajdúböszörményBaltazár D. u. 4-16.
Balmaz-Szabó Kft.4060BalmazújvárosBatthyány u. 92.
Belomar Kft.4285ÁlmosdBocskai út 5/b.
Boglár Élelmiszer Kft.4080HajdúnánásBocskai u. 9-11.
Boglár Élelmiszer Kft.4177FöldesSallai u. 2.
Cso-Ba Bt.4262NyíracsádDózsa Gy. út 2.
Forker Kft.4034DebrecenGyergyó u. 8.
Fresh Food Market Kft.4024DebrecenKossuth u. 43-47.
Kolonix Kft.4138KomádiFő út 4.
Konyha Gastro Kft4110BiharkeresztesKölcsey u. 3.
Mikro-K Ker. Bt.4033DebrecenVeres P. u. 119.
Openstore Kft4026DebrecenMester u. 1.
Ritist Kft.4181NádudvarFő út 101.
Soldato Market Kft.4024DebrecenSzent Anna u. 38.


 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »