Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt
árnyék

VöröskeresztLegfrissebb híreink

Légimentők invitálnak véradásra az Egyetemen Vöröskereszt2023. szeptember 29. Újra itt az ősz, és újra a véradás ügye mellé állnak a Légimentők az ország 7 városában szeptember 30-án. Hajdú-Bihar vármegye székhelyén a Debreceni Egyetem ad helyszínt a különleges napnak; a főépületben vért adatnak a segítő szándékú emberek, s előtte utána megtekinthetik a bejárat előtt állomásozó mentőhelikoptert, és találkozhatnak a személyzettel. Bővebben » Elsők közt végeztek a hajdú-bihari elsősegélynyújtók Vöröskereszt2023. szeptember 19. Dobogóhoz közeli eredményt ért el mind a három Hajdú vármegyei csapat az 51. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen Szolnokon szeptember 16-án; 4. helyezést értek el az ifjúsági versenyzők, az 5. legjobbként végzett a felnőtt és 6.-ként a gyermek korosztály csapata. Bővebben » „Legyen könnyű az iskolatáska” – ukrán gyermekek tanévkezdési támogatása Vöröskereszt2023. szeptember 12. Ragyogó arccal jelentek meg az ukrajnai gyermekek az iskolatáska- és tanszerátadáson a debreceni Dorcas Kempingben augusztus utolsó napján. Már az osztás előtt látszott, hogy tetszenek nekik az ajándéktáskák. A Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének munkatársai köszöntötték a fiatalokat, biztatták, lelkesítették őket a tanulásra, és a sikeres beilleszkedésre. A gyerekek egyenként, nagyon lelkesen átvették a táskákat a tanszerekkel. Látszott, hogy nagyon örülnek a szép holmiknak. Bővebben »

VöröskeresztGaléria

Mihály-napi vásár 2019 október🔍
Gyeretábor 2019 - Rendőrségi bemutató🔍
Katasztrófavédelmi gyakorlat 2019 reptér - Imitátorok🔍
Tábor Hajdúszoboszló 2017 - Dottó városnéző kisvasút🔍
Tesco születésnap 2019 - Szűrés🔍
Sebimitáció - Katasztrófavédelmi gyakorlat M4-es autópálya 2019.05.09🔍

Segíts másoknak!

Segíts másoknak!

Kiemelt tevékenységeink

VöröskeresztVöröskereszt Véradásszervezés: A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben. Éves szinten 11–13 ezer véradóeseményt szervezünk. A véradások szervezése mellett a véradók megbecsülése, a lakosság véradásra buzdítása és a véradás ügyének népszerűsítése is a mi feladatunk. A világ első és egyben legnagyobb humanitárius szervezetének (Nemzetközi Vöröskereszt) tagjaként, 1881 óta segítjük a rászorulókat idehaza és határainkon túl. Bővebben » VöröskeresztVöröskereszt Elsősegélynyújtás: Kiemelt feladatunk a társadalmi elsősegélynyújtás Stratégiánkban és feladatrendszerünkben kiemelt jelentőséggel bír és nagy hagyománnyal rendelkezik a társadalmi elsősegélynyújtás területe. Ennek keretében széleskörű tevékenységi kör mentén vállaljuk fel az elsősegélynyújtás népszerűsítését, oktatását és kapcsolódó projektek szervezését. Bővebben » VöröskeresztVöröskereszt Szociális segítségnyújtás: A Vöröskereszt megyénkben is a legrászorultabbak érdekében végzi munkáját. A megye településein a területi szervezetek által történik a lakosság segélyezése. Tevékenységünkben kiemelt szerepet kap a szegénység, és azon belül hangsúlyosan a gyermekszegénység következményeinek enyhítése, az idősek helyzetének javítása, a családvédelem. Bővebben » VöröskeresztVöröskereszt Egészségfejlesztés: Fontos feladatunk a lakosság egészséges életmódra ösztönzése. Programjaink során a prevenció mellett az edukációra is megfelelő hangsúlyt fektetünk. Már egészen kis gyermekkortól fontos, hogy az egészségtudatos életmód a mindennapok része legyen. Ezt a célt szolgálja Bázisóvoda és Bázisiskola progamunk is, melyben az iskolapedagógusok hívják fel a diákok figyelmét az egészségmegőrzésre. Bővebben »

VöröskeresztKözelgő események

Bemutatkozás

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezet honlapján! Mi is büszkék vagyunk elődeinkre, akik az országban működő egyletek, szervezetek között megyénkben is elindították, és tovább gazdagították a Vöröskereszt emberbaráti szolgálatát, hogy minden korhoz és helyzethez alkalmazkodva segítsünk – lehetőségeink szerint – korszerű módszerekkel és eszközökkel.
Bővebben »
Bemutatkozás