Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Elsősegélynyújtás:

Elérhetőség:

 

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezet Oktatási és Vizsgaközpont

Cím: 4025 Debrecen, Hatvan utca 37.

Email: vizsgakozpont@voroskereszt.hu

Telefon: 52/316-330, 52/316-679

 

Jelentkezzen közúti elsősegélynyújtó vizsgára elektronikus úton az alábbi címen:

http://hajdubihar.voroskereszt.hu/

 

Kiemelt feladatunk a társadalmi elsősegélynyújtás
 

Stratégiánkban és feladatrendszerünkben kiemelt jelentőséggel bír és nagy hagyománnyal rendelkezik a társadalmi elsősegélynyújtás területe. Ennek keretében széleskörű tevékenységi kör mentén vállaljuk fel az elsősegélynyújtás népszerűsítését, oktatását és kapcsolódó projektek szervezését.

Tevékenységek, programok 

  • Társadalmi elsősegélynyújtó képzések szervezése, lebonyolítása
  • Közúti elsősegélynyújtó vizsga szervezése, lebonyolítása
  • Vármegyei Elsősegélynyújtó Verseny
  • Baleseti imitáció szervezése, képzése
  • Elsősegélynyújtással kapcsolatos lakossági programok


Háttér

Szervezetünk 1881-es megalakulása óta vesz részt az önkéntes elsősegélynyújtók szervezésében és képzésében. Az elsősegélynyújtás tevékenysége humanitárius cselekedet, vagyis az áldozat részére biztosított segítség/támogatás közben az elsősegélynyújtó – többek között – az önzetlenség és empatikusság emberi értékeiről tesz tanúbizonyságot. Szakszerű beavatkozásunkkal életet is menthetünk, melynek létjogosultsága felgyorsult és veszélyekkel teli világunkban egyre nagyobb.
Az ember élete során számos alkalommal kerül olyan helyzetbe, mikor segítségre van szüksége – erre előre lehet és kell is készülni. Szerepet vállalunk abban, hogy Magyarországon minél több ember elsajátítsa a szakszerű elsősegélynyújtás módszereit, és igény fogalmazódjon meg arra, hogy akarjunk és szakszerűen képesek is legyünk segíteni a bajbajutottakon.

Szabályozási környezet

1. a Magyar Vöröskeresztről szóló 1993.évi XL. törvény 2.§ (1) e.
„A Vöröskereszt – alaptevékenysége körében – a következő feladatokat látja el: …egészségneveléssel, házigondozó szolgálat kialakításával, elsősegélynyújtás oktatásával, továbbá a rendelkezésére álló eszközökkel hozzájárul az élet- és egészségvédelemhez”

2.  Magyar Vöröskereszt Stratégia 2020 2. fő cél – Az egészséges és biztonságos élet elősegítése, a környezet védelme.
Az emberi élet és méltóság védelme a Vöröskereszt munkájának alapja. A Magyar Vöröskereszt meghatározó tényezője legyen a lakosság egészséges életmódját és biztonságos életfeltételeit segítő tevékenységeknek, beleértve a tudatformáló, nevelő tevékenységeket is. Ebbe egyaránt beletartozik az emberek mentális és fizikai egészsége, valamint az a készség is, amellyel más embereken segíteni tud.

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »