Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Ifjúsági Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt mozgalomban a fiatalok a kezdetektől (1881) tevékenykednek. Programjaink, táboraink, tréningjeink és önkéntes lehetőségeink révén hasznos elfoglaltságot kínálunk a fiatalok számára.


A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt célja, hogy a humanitárius értékek mentén igazi, értékteremtő közösséget jelentsen a benne tevékenykedő fiatalok számára.
Mindezt élménypedagógiai módszereket alkalmazva, egymás elfogadására ösztönözve, nyitott szellemben valósítja meg.

Tudtad?

Az Anyák napja hazai meghonosítását is nekünk, ifjú vöröskereszteseknek köszönheted, a mi kezdeményezésünk nyomán 1925 óta május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat.

Ha szeretnél ifjúsági tag lenni, keresd fel területi munkatársunkat, illetve ha iskolád részt vesz a Bázisóvoda és –iskola programunkban, akkor a tanáraidat kérd segítségül. A hozzád legközelebbi területi szervezeteket itt találod.

Az ifjúsági éves tagdíjunk (30 éves korig) 500 Ft

 

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »