Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Munkahelyi alapfok

Munkahelyi elsősegélynyújtási ismeretek képzés
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001738

Minden munkahelyen képzett elsősegélynyújtónak kell lennie – ezt törvény írja elő.
A jogszabály így szól: „munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt, valamint a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani” (3/2002. (II.8.) SzCsM-EüM együttes rendelet 20.§).

A résztvevők felkészült szakemberek segítségével sajátíthatják el az elsősegélynyújtás alapjait, valamint az adott munkaterületre jellemző fő veszélyforrások miatt kialakuló sérülések ellátását.

A képzés célja:
  • a résztvevő elsajátítja azokat az elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtási ismereteket, melyek a munkahelyi baleseteknél szükségesek a szakszerű és eredményes elsősegélynyújtáshoz
  • munkahelyi baleset során képessé válik gyors és hatékony segítség nyújtására, míg a hivatásos orvosi segítség meg nem érkezik
Időtartama: 12 óra

Képzés díja: 24 000 Ft, mely tartalmazza az ÁFÁ-t.

Bővebb információt kérhet a központi ügyfélszolgálati irodában.

Telefon: 06-52/316-330, 316-679.

E-mail: vizsgakozpont@voroskereszt.hu
 
 Adatkezelési tájékoztató idekattintva letölthető
 
 

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »