Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

EFOP-1.3.5-16-2016-00359




„Közösségi Erő – erős társadalom”
Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével
 
A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének 
 EFOP-1.3.5-16-2016-00359 kódszámú pályázatra készített projektje
 
 
„Ami lent, az van fent – ami fent az van lent” – úgy éreztük, hogy megszólított bennünket a Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című, EFOP-1.3.5-16. pályázat. A Vöröskereszt több, mint 155 évvel ezelőtt alulról jövő, civil kezdeményezésből, önkéntesek csoportjának addig példátlan akciójából (a solferinói csata sebesültjeinek ellátására a sérült nemzeti hovatartozásától függetlenül) született. A szervezet ily’ módon megalapozott és útjára indított nemzeti és nemzetközi szintű egészségügyi, szociális ellátórendszereket, szervezeteket, és meglehet, hogy az első független, pártatlan civil szervezetet, amely ma is működik. 
A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének „ösztönösen” részét alkotja az, amire a pályázat irányul, ezért örültünk, hogy humanitárius céljaink, tevékenységeink ellátása mellett most lehetőségünk van arra, hogy figyelmünket a társadalmi szerepvállalást erősítő, közösségfejlesztő programok, folyamatok megvalósítására koncentráljuk. 
„Közösségi Erő – erős társadalom” társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével
 című, EFOP-1.3.5-16-2016-00359 számú programunkkal pályáztunk és nyertünk. 2017. április 1-én indult projektünk, és 2020. április 1-ig tart. A támogatás összege 25,00 millió forint, a megpályázott összeg 100%-a. 
 
 
 
Önkéntes program Berettyóújfaluban: 2019 novemberében
 
 
Pályázati információs blokk:
A kedvezményezett neve: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
· a projekt címe: „Közösségi Erő – erős társadalom” társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével
· a szerződött támogatás összege: 24.999.950 Ft
· a támogatás mértéke: 100%
· a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. április 1.
· projekt azonosító száma: EFOP-1.3.5-16-2016-00359
 
 
Programjainkkal a közösségi szerepvállalást, annak különböző aspektusait, a társadalmi felelősségvállalást szolgáljuk. Megismertetjük az önkéntességet, – társadalmi környezetre, egyénre tett – előnyös hatásait, kedvet ébresztünk, és alkalmat teremtünk rá. Motiválunk a társadalmi felelősség- és szerepvállalásra, a kisközösségek létrehozására. Hidat építünk generációk között, együttműködésüket fejlesztő alkalmakat teremtünk. Az egészségi állapotuk, koruk, származásuk miatt kirekesztődő emberek, közösségek iránt érzékenyítünk. Késztetjük a bevont embereket, kisközösségeket alulról jövő kezdeményezésekre. 
 
Közvetlen célcsoportunk a hátrányos helyzetben élő 14-35 éves fiatalok, valamint azok a 60 év feletti idősödő és idős személyek, akiknek életminősége a közösségi tevékenységekbe való bevonás után javul. 
Közvetett célcsoportunk a társadalom egésze. A konstrukció célja a helyi szükségletekre épülő, helyi lehetőségeket maximálisan kihasználó kisközösségi együttműködés, amiben a helyi közösségekbe tartozó embereken kívül az együttműködő szervezeteket, egyházak, intézményeket képviselő személyek is érintettek.
 
 
 
Programjaink széles palettán mozognak: kommunikációs kiscsoportos foglalkozások, önkéntes programok, akciók, tájékoztató előadások, egészségnapok, személyiségfejlesztő csoportos foglalkozások, tapasztalatcserére irányuló látogatások, iskolai érzékenyítő előadások, kitelepülések más szervezetek rendezvényeire,  szakmai napok, saját hagyományos rendezvények. Kommunikációs tréningek a célcsoport számára (érzelmek, igények kommunikációja, meggyőző kommunikáció).
 
Célcsoportunkat saját szervezeti hálónk révén, és civil szférába, önkormányzati szférába nyúló, illetve társszervezetinkkel működő kapcsolataink segítségével értük el, ám szeretettel várunk minden érdeklődőt! Tapasztalja meg a közösségi erőben rejlő sokszínűséget és erőt, a kreatív, szükségletekre reagáló ötletekből kinövő megmozdulások, közösségek születését; hogy mindenki fontos, minden csoport fontos, hiszen az egyénektől eredő, helyileg keletkező értékek megmaradnak, építő hatásúak lokálisan és globálisan.
 
Kapcsolat:
Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
4025 Debrecen, Simonffy u., 44.
Tel.: Tel.: 52/531-427
e-mail: hajdubiharmegye@voroskereszt.hu
 
EFOP-1.3.5-16-2016-00359 Pályázati dokumentumok:
 
 
 
 

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »