Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Hajdúböszörményben folytatódik a „karácsonymentő akció” a hétvégén

dátum2020. december 4 - december 5.
dátum8:30 - 17:00
dátumReál-üzlet, Hajdúböszörmény, Baltazár Dezső u. 4-16.

– Mutassuk meg, hogy Hajdú-Bihar megyében tudunk adni akkor is, amikor nekünk sem könnyű! – a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és a Reál üzletlánc 2020-ban a közelgő ünnep alkalmából gyűjtést indít azokért, akiknek mindenki másnál nehezebb. Legközelebb december 4-én és 5-én Hajdúböszörményben a Baltazár Dezső utcai üzletben várják az adományokat a vöröskeresztesek.

 

A debreceniek már bizonyították, hogy szívesen segítenek nehéz időkben is (Fotó: Gyarmati Gábor).

Mint Hírek rovatunkban is olvasható, a biztonsági szabályok szigorú betartásával 2020-ban is megtartja közös Karácsonyi adománygyűjtését a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és a Reál üzletlánc Mentsük meg a karácsonyt! címmel. Az akció Debrecenben indult november 27-én. Ezen a hétvégén Hajdúböszörményben folytatódik a Baltazár Dezső téri Reál-üzletben, ahol 2020. december 04-én (pénteken) 08:30 órától 17:00-ig és december 05-én (szombaton) 08:30 órától 13:00-ig a kijáratnál álló vöröskeresztes ponton gyűjtenek az önkéntesek tartós élelmiszert: konzervet, étolajat, csokoládét, tartós tejet, tésztát, szaloncukrot, egyéb tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket.

 

Vegyen eggyel többet: rengeteget segít

 

– Mutassuk meg, hogy Hajdú-Bihar megyében tudunk adni akkor is, amikor nekünk sem könnyű! Segítsünk azoknak, akiknek most a legnehezebb a túlélés! – hangsúlyozzák a Vöröskereszt önkéntesei, munkatársai, és arra kérik a vásárlókat, hogy vegyenek eggyel többet a felsorolt termékfajtákból, és tegyék a Vöröskereszt gyűjtőkosarába. Minden egyes adomány és minden egyes ember rengeteget ér.

Az akcióban összegyűlt felajánlásokból a mindennapi megélhetésért küzdő nagycsaládoknak, kisnyugdíjasoknak, egyedülálló, beteg embereknek, a járványhelyzet miatt krízishelyzetbe kerülőknek karácsonyi segélycsomagokat ad a Vöröskereszt megyei szervezete.

A megyei szintű gyűjtés-sorozat december 11-12-én is folytatódik a kijelölt Reál üzletekben: Derecskén, Biharkeresztesen, Földesen és Balmazújvároson, Tiszagyulaházán és Egyeken december 11-12-én.

 

 

Legközelebb Hajdúböszörményben tartunk gyűjtést, december 4-én és 5-én a Baltazár Dezső téri Reál-üzletben: 

 

 

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »