Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Közös ügyünk: tartsuk szinten a vérkészleteket az ünnep után

dátum2020. december 28 - január 30.
dátum10:30 - 18:00
dátumTekintse meg a Véradás menüpont Véradóhelyszínek alatt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásait

A mi ügyünk: önkéntes véradóknak köszönhető, hogy biztonságos szinten állnak a hazai vérkészletek. A járványhelyzet és az ünnepek jellemző balesetei miatt több vérre van szükség. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete kéri régi és új donorait: ha tehetik, most adjanak vért.  

 

 

„Szükség van önre, tisztelt donorunk, és önre is, aki megteheti, hogy vért ad! Jöjjön el a két ünnep között vagy január elején a lakóhelyéhez közel eső véradásunkra” – kérik a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői, önkéntesei a megyében élőket a szeretet ünnepe alkalmából. 2020-ban a szokottnál is kritikusabb ez az időszak, hiszen több vérkészítményre van szükség a járványhelyzet és az ünnepi időszakra jellemző balesetek miatt. Az önkéntes véradók felelősségteljes közösségének köszönhető, hogy biztonságos szinten állnak a hazai vérkészletek. Most is rájuk számíthat az egészségügy és az ellátott beteg emberek. Gondoljunk rájuk és tisztelegjünk előttük karácsony alkalmából is. 

A két ünnep között két hajdúvárosba települ ki véradás: december 28-án 10.30 és 17.30 között Hajdúböszörményben, 30-án Hajdúszoboszlón 9-től és 18.00 óráig várják a donorokat a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai. A fürdővárosban ezalkalommal is kisorsolják Póka György festményét a nap véradói között. 2021. 

 

Új helyszín: B24 Galéria

 

„Életmentő performance-szel” nyitja az évet a Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete és a B24 Galéria (Debrecen, Batthyány u. 24.): véradásnak nyitja meg kapuját január 4-én 14:00 és 18:00 óra között a város jól ismert kiállítóhelye. Meglepetésre is számíthatnak a donorok az év első véradásán. Nem csak ezen a napon nyitja meg tereit jótékony céllal a MODEMhez tartozó intézmény. Havonta kétszer befogadja a Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradásait, amíg a járványhelyzet miatt zárva kell tartania. Így január 25-én is várják itt a segítő szándékú embereket. 

 

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének két ünnep közötti és 2021. januári véradásait megtekintheti, ha ide kattint: aktuális véradások.

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »