Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Indul a Szeretetakció – keresse a Vöröskereszt kijelölt gyűjtőpontjait

dátum2023. november 9.
„Segítsünk együtt!” – összefogásra buzdítva gyűjt pénteken és szombaton PENNY áruházakban a Magyar Vöröskereszt. Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének önkéntesei, munkatársai 10 üzletben várják a tartós élelmiszereket, amelyeket a vármegyében élő válságos és nehéz körülményekkel küzdők kapnak meg. Ezzel indulnak az ünnepi-áruházi gyűjtések a vármegyében.
 
Mindenki segíthet, minden egyes adomány számít! – ezzel a gondolattal fordul a vásárlókhoz a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete 2023-as Karácsonyi szeretetakciójában. Idén is áruházakkal összefogva szervez gyűjtéseket a szervezet a téli ünnepek előtt. A cél, hogy minél több válságos, nehéz élethelyzetű családon, emberen segítsünk az év leghidegebb időszakában, ezért az előttünk álló időszakban összesen 29 – a tavalyinál 16-tal – több üzletbe települnek ki az vármegyei Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai.
 
Csakis Önökkel, de Önökért is!
 
Holnap, november 10-11-én indul vármegyénkben a szeretetakció a PENNY-gyűjtéssel. A Magyar Vöröskereszt országos akciójának a vármegyénkben 10 áruház nyitja meg kapuit. Az előttünk álló pénteken és szombaton 10:00 és 18:00 óra között várnak szeretettel tartós élelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket az önkéntesek, munkatársak Hajdúszoboszló, Balmazújváros, Püspökladány, Hajdúnánás, Polgár, Hajdúböszörmény áruházaiban. A 3 debreceni és hajdúhadházi PENNY-ben csak pénteken tart a gyűjtés.
 
 
A vásárlókat arra kérik és emlékeztetik a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai, hogy vásárláskor gondoljanak a nehezebb élethelyzetű emberekre, erejük szerint vásároljanak egy vagy több termékkel többet, és ajánlják fel segítségként. Együtt hatékonyabban, könnyebben segíthetünk azoknak, akiknek a legnehezebb a téli időszakban.
Az összegyűlt adományt a vármegyében élő válságos és nehéz körülményekkel küzdők kapják meg az ünnepek előtti adományosztásokon.
 
 
A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének gyűjtőpontjai
az országos PENNY-gyűjtésen
 
 
Település cím december 10. 10-18 óra december 11.
10-18 óra
Hajdúszoboszló Dózsa György út 1-5. + +
Balmazújváros Kastélykert u. 1-3. + +
Püspökladány Kossuth L. u. 1/1. + +
Hajdúnánás Mártírok útja 6-8. + +
Hajdúhadház Dr. Földi János u. 57/a. + -
Polgár Hősök útja 38-42 + -
Hajdúböszörmény Baltazár Dezső u. 7-9. + +
Debrecen II. Sámsoni út 99. + -
Debrecen III. Péterfia u. 13-19. + -
Debrecen I. Külső Szoboszlói út 1. + -
 
 
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »