Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Boltonként 100 kg-mal több gyűlt össze – köszönjük!

dátum2023. november 15.
Sikeresen zárult a Magyar Vöröskereszt Penny-gyűjtése Hajdú-Bihar vármegyében.

Többet többeknek – ezzel a gondolattal fogott 2023-as Karácsonyi szeretetakciójába a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete, és 3-szor annyi üzletben gyűjt november-decemberben, mint egy évvel korábban. Debrecen területén pedig 4-szeres ez a vállalkozás az elmúlt évhez képest. Az első gyűjtésén a Magyar Vöröskereszt országos Penny-akciójához csatlakozott a mögöttünk álló hétvégén, november 10-11-én a vármegyei szervezet.

 
 
Több üzletben és üzletenként is többet gyűjtöttek az önkéntesek és munkatársak az elmúlt évekhez képest. A legtöbb üzletben lelkesen raktak tartós élelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket a kosarakba a vásárlók. Tavaly 3 Penny-üzletben várták az adományokat a vöröskeresztesek, akkor 245 kg adomány került a kosarakba. 2023-ban 10 üzlet nyitotta meg kapuját az akciónak, összesen 1 954,673 kg felajánlás gyűlt össue. Boltonként több, mint 100 kg-mal nagyobb mennyiség ez a tavalyinál. Szükség is lesz a többletre, mert a csomagra jelentkező rászoruló emberek száma is fokozottan nő: egymásnak adják a kilincset az adománykérők a Vöröskereszt hajdú-bihari területi irodáiban.

Ezzel a gyűjtéssel indult a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének Karácsonyi szeretetakciója, mely hamarosan folytatódik. Az előttünk álló hétvégén, november 17-18-19-én az Élelmiszerbank láncolatához csatlakozva gyűjtenek önkénteseink és munkatársaink Hajdúszoboszlón a Tesco Áruházban, Debrecenben pedig az Auchanban, a Metróban, Kishatár úti Aldiban és a Kishegyesi úti Tescóban.

Köszönjük a vásárlóknak és köszönjük önkénteseinknek, akik a folyamatos eső, a rossz idő ellenére is lelkesen kitartottak a karitatív ügy sikeréért!


Fotók: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=hajdubiharmegye.voroskereszt&set=a.664303105847834

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »