Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Elsősegélyvizsga másfél nap alatt

dátum2024. március 18.
„Élj a tavaszi szünettel: tanulj elsősegélynyújtást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Oktatás és Vizsgaközpontjában. Érdekes, látványos másfél napra számíthatsz, mely vizsgával zárul. Bármikor szükséged lehet a tudásra, és a jogosítványnak ezt a feltételét kipipálhatod!” – emlékeztetik a diákokat és az érdeklődőket a vöröskeresztesek.
 
 
„Baleset vagy rosszullét helyszínén tiszteletre méltó és menő is, ha tudod, mit kell tenni a mentők megérkezéséig, hogy a beteg a legjobb esélyekkel jusson el a szakszerű segítségig. Életet menthetsz, gyógyulásra, jobb életminőségre adhatsz esélyt, ha megfelelően segítesz. A tavaszi szünet jó alkalom: tanulj elsősegélynyújtást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Oktatási és Vizsgaközpontjában. Bármikor szükséged lehet a tudásra, és a jogosítványnak ezt a feltételét kipipálhatod” – e gondolatokkal invitálják a diákokat és az érdeklődőket szabad idejük hasznos kihasználására a szervezők.
 
A központban szünidőben is igény szerint indulnak a közúti elsősegélynyújtó tanfolyamok, de munkahelyi és emlékeztető képzések szervezésére is van lehetőség. (Ha a munkahely egy csoportnyi alkalmazottat képez ki, akkor a helyszínre kiszervezik a tanfolyamot a Vöröskereszt munkatársai.)
Magasan képzett mentő szakemberek tartják a képzést, a legfrissebb ismereteket adják át a korszerű, 21. századi szemléltető és gyakorló eszközöket használva hozzá. A másfél napos tanfolyam vizsgával zárul.
 
Az érdeklődők jelentkezhetnek a 06-52/316-330, 316-679 telefonszámokon, személyesen a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Oktatási és Vizsgaközpontjában (4025 Debrecen, Hatvan u. 37.).
 
 
 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »