Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Fürdették, öltöztették, szerették

dátum2024. május 17.
 A Magyar Vöröskereszt Csecsemő- és Kisdedgondozási versenyének Hajdú-Bihar Vármegyei döntőjén a csapatok többsége magas szinten teljesítette a tudást és gondosságot igénylő feladatokat. Bár a cél sokkal több volt a versenyzésnél: a kisded-ellátáshoz, anyasághoz-apasághoz szükséges ismeretek elsajátítására motiválni.
 
 
Magasan a mérce felett teljesítettek a győztesek a Magyar Vöröskereszt Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny vármegyei fordulóján, melyet május 13-án a Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikumban tartott a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete. Négy csapat indult a versenyen, a Szent László Gimnázium „Csodacsapat” nevű társulása – két lány és egy fiú résztvételével – érte el a legmagasabb pontszámot, és folytathatja a versenyzést Pécsett az országos döntőben.
 A verseny és a felkészítők célja azonban sokkal több a puszta versenyzésnél. Alapvetően a csecsemők és kisdedek ellátására, az anyaságra és apaságra „készíti elő a talajt”. A felkészülés alatt megszerzett elméleti tudásra és gyakorlati ismeretekre ugyanis bármikor szükség lehet, hiszen új testvér érkezhet a családba. Megeshet, hogy egyik barátunk-rokonunk-ismerősünk babájára kell vigyáznunk. Esetleg csak hirtelen a kezünkbe kell vennünk egy csöppséget, és természetesen a szülői feladathoz elengedhetetlenek az alapvető információk. Egészen más az ismeretek birtokában vállalkozni a családalapításra is.
 
Tudásukért, gondosságukért elismerés
 
Újszülött babát fürdettek, tisztogattak a versenyzők az első állomáson. A 2. helyszínen háromhónapos csecsemőt kellett felöltöztetni, előkészíteni egy tavaszi sétára, a 3. ponton 10 hónapos baba megvacsoráztatása és a lefektetésre előkészítése volt a kihívás. Még egy elméleti állomás is várt a fiatalokra, akik többnyire magas szinten mutatták be az alaposságot, kifinomultságot, tudást és gondosságot igénylő feladatokat.  
 
 
Eredmények
 
a Magyar Vöröskereszt Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyének Hajdú-Bihar vármegyei döntőjében:

1.  Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum:          CSODACSAPAT (94 pont)

2. Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum:           TENTIKE (75 pont)

3. Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola:      Ringatók (59 pont)

4. Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola:      Kisgyermekgondozó Reménységek (43 pont)
 

A fotókból válogatás tekinthető meg Galériánkban.
A teljes fotóriport megtekinthető Facebook-oldalunkon.

 A fotókat, illetve a fotóriportot Gyarmati Gábor készítette.
 

CsakPONTTovábbi híreink

Balmazújváros - Hajdúszoboszló területi elsősegélynyújtó versenye
Április 14.-én került megrendezésre a Balmazújváros – Hajdúszoboszló Területi Szervezet Ifjúsági Elsősegélynyújtó versenyének területi fordulója. A rendezvénynek a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ adott helyet.
Bővebben »
Közöd!
Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több 10,000 fiatal végez önkéntes munkát? Pincemúzeum-építés Máriakéménden, használt cuccok piaca Miskolcon, élelmiszer-gyűjtés rászoruló gyermekeknek Budapesten.
Bővebben »
Megyei elsősegélynyújtó verseny
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »