Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt
árnyék

VöröskeresztLegfrissebb híreink

Öt áruház, ahol gyűjtenek az Élelmiszerbankkal a vármegyei vöröskeresztesek Vöröskereszt2023. november 17. Második állomásához érkezik a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének Karácsonyi Szeretetakciója: 2023. november 17-18-19-én az Élelmiszerbank láncolatában öt áruházban gyűjtenek – elsősorban tartós élelmiszert – az önkéntesek és munkatársak, hogy minél több családnak, egyedülálló idős, beteg embernek tudjanak segélycsomagot adni az ünnep előtt. Bővebben » Boltonként 100 kg-mal több gyűlt össze – köszönjük! Vöröskereszt2023. november 15. Sikeresen zárult a Magyar Vöröskereszt Penny-gyűjtése Hajdú-Bihar vármegyében. Többet többeknek – ezzel a gondolattal fogott 2023-as Karácsonyi szeretetakciójába a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete, és 3-szor annyi üzletben gyűjt november-decemberben, mint egy évvel korábban. Debrecen területén pedig 4-szeres ez a vállalkozás az elmúlt évhez képest. Az első gyűjtésén a Magyar Vöröskereszt országos Penny-akciójához csatlakozott a mögöttünk álló hétvégén, november 10-11-én a vármegyei szervezet. Bővebben » Indul a Szeretetakció – keresse a Vöröskereszt kijelölt gyűjtőpontjait Vöröskereszt2023. november 9. „Segítsünk együtt!” – összefogásra buzdítva gyűjt pénteken és szombaton PENNY áruházakban a Magyar Vöröskereszt. Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének önkéntesei, munkatársai 10 üzletben várják a tartós élelmiszereket, amelyeket a vármegyében élő válságos és nehéz körülményekkel küzdők kapnak meg. Ezzel indulnak az ünnepi-áruházi gyűjtések a vármegyében. Bővebben »

VöröskeresztGaléria

Mihály-napi vásár 2019 október🔍
Gyeretábor 2019 - Rendőrségi bemutató🔍
Katasztrófavédelmi gyakorlat 2019 reptér - Imitátorok🔍
Tábor Hajdúszoboszló 2017 - Dottó városnéző kisvasút🔍
Tesco születésnap 2019 - Szűrés🔍
Sebimitáció - Katasztrófavédelmi gyakorlat M4-es autópálya 2019.05.09🔍

Segíts másoknak!

Segíts másoknak!

Kiemelt tevékenységeink

VöröskeresztVöröskereszt Véradásszervezés: A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben. Éves szinten 11–13 ezer véradóeseményt szervezünk. A véradások szervezése mellett a véradók megbecsülése, a lakosság véradásra buzdítása és a véradás ügyének népszerűsítése is a mi feladatunk. A világ első és egyben legnagyobb humanitárius szervezetének (Nemzetközi Vöröskereszt) tagjaként, 1881 óta segítjük a rászorulókat idehaza és határainkon túl. Bővebben » VöröskeresztVöröskereszt Elsősegélynyújtás: Kiemelt feladatunk a társadalmi elsősegélynyújtás Stratégiánkban és feladatrendszerünkben kiemelt jelentőséggel bír és nagy hagyománnyal rendelkezik a társadalmi elsősegélynyújtás területe. Ennek keretében széleskörű tevékenységi kör mentén vállaljuk fel az elsősegélynyújtás népszerűsítését, oktatását és kapcsolódó projektek szervezését. Bővebben » VöröskeresztVöröskereszt Szociális segítségnyújtás: A Vöröskereszt megyénkben is a legrászorultabbak érdekében végzi munkáját. A megye településein a területi szervezetek által történik a lakosság segélyezése. Tevékenységünkben kiemelt szerepet kap a szegénység, és azon belül hangsúlyosan a gyermekszegénység következményeinek enyhítése, az idősek helyzetének javítása, a családvédelem. Bővebben » VöröskeresztVöröskereszt Egészségfejlesztés: Fontos feladatunk a lakosság egészséges életmódra ösztönzése. Programjaink során a prevenció mellett az edukációra is megfelelő hangsúlyt fektetünk. Már egészen kis gyermekkortól fontos, hogy az egészségtudatos életmód a mindennapok része legyen. Ezt a célt szolgálja Bázisóvoda és Bázisiskola progamunk is, melyben az iskolapedagógusok hívják fel a diákok figyelmét az egészségmegőrzésre. Bővebben »

VöröskeresztKözelgő események

Bemutatkozás

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezet honlapján! Mi is büszkék vagyunk elődeinkre, akik az országban működő egyletek, szervezetek között megyénkben is elindították, és tovább gazdagították a Vöröskereszt emberbaráti szolgálatát, hogy minden korhoz és helyzethez alkalmazkodva segítsünk – lehetőségeink szerint – korszerű módszerekkel és eszközökkel.
Bővebben »
Bemutatkozás