Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Tundivalók az elsősegélynyújtásról

A Vöröskereszt egyik alapfeladata az elsősegélynyújtás
 
A Magyar Vöröskereszt törvényben foglalt feladata a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítése, melyet már évtizedek óta megszakítás nélkül végez. A legnagyobb hazai civil szervezetként nagy tapasztalatra tett szert, hogyan lehet az elsősegélynyújtás ismereteket laikusoknak érthetően átadni. A teljes közoktatási rendszeren keresztül, az adott életkor sajátosságainak figyelembevételével kerül sor az oktatásokra. A Magyar Vöröskereszt partnere az Országos Mentőszolgálat, aki az elsősegélynyújtás szakmai felügyeletét gyakorolja.

Az elsősegélynyújtás hajlandóság Magyarországon meglehetősen alacsony, melynek csak részben oka a társadalmi szolidaritás gyengesége. A szemléletváltás mellett a Vöröskereszt célja az is, hogy az ismeretek hiánya ne legyen gátja a segítségnyújtásnak. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak elméleti tudással bírjanak a tanfolyamot elvégzők, hanem készségszinten rendelkezzenek az elsősegélynyújtás képességével. Az oktatások során nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati ismeretek elsajátítására.
 

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »