Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Önkéntesség

A 7 Alapelvünk egyike az önkéntesség. 1881-ben ezen az alapon szerveződött, majd alakult meg hivatalosan is a Magyar Vöröskereszt mozgalom.


 
„Az önkéntesség a Mozgalom építésének szervezeti alapelve. Kifejezi, hogy tagjai saját elhatározásukból, a bajban lévők iránti szolidaritásból csatlakoznak e humanitárius szerveződéshez. A mozgalom önkénteseinek munkáját kizárólag erkölcsi tényezők motiválják, ezért minősíthető tevékenységük önzetlennek. A solferinoi csata sebesültjeinek betegágyánál fogalmazták meg azt a szép gondolatot, hogy minden ember testvér. Ez a gondolat ösztönözte a Mozgalom születését és azóta is jellemzője tevékenységének.
E gondolat jegyében lett a könyörületesség szervezett mozgalma. Misszióját csak akkor képes betölteni, ha vannak önkéntes segítői, ha támogatást kap az emberektől. Szüksége van olyan munkatársakra is, akik állandó jelleggel és munkaviszonyban segítenek, de társadalmi bázisát, akcióképességét azok az önkéntesek biztosítják, akik ellenszolgáltatás nélkül – a magyar köznyelv szerint „társadalmi” munkát vállalnak.„

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »