Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Közúti vizsgatájékoztató

Közúti járművezetői engedély megszerzéséhez előírt vizsga
 
Általános tudnivalók:
A gépjárművezetői engedély megszerzésének feltétele, hogy az alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel és az ezt igazoló vizsgával valamennyi gépjárművezető rendelkezzen. A Magyar Vöröskereszt az országban egyedüliként, egységes szabályozás szerint végzi az elsősegélynyújtás vizsgáztatását. A vizsgára való bejelentkezés elektronikus úton, személyesen vagy telefonon történik.
 

Információk:

Elektronikus jelentkezés:
Jelentkezhet vizsgára, a 
http://hajdubihar.voroskereszt.hu/ 
internetcímre kattintva.

A vizsgadíj  legkésőbb 2 munkanappal a vizsga előtt átutalással fizethető be a 
10400339 - 50515548 - 56481010 számlaszámon, melyet a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) kezel. Kérjük, befizetéskor írják be a Közlemény rovatba a vizsgázó nevét, születési dátumát és a vizsga időpontját!
A vizsgadíj 18 000 forint.

Jelentkezés személyesen és telefonon:
Oktatási és Vizsgaközpont
4025 Debrecen, Hatvan u. 37.
Tel: 06/52/316-330 vagy 06/52/316-679.


Ügyfélfogadás:

Hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30 óráig.
Pénteken: 7:30-13:00 óráig.

A vizsgákat munkanapokon, délelőtti és délutáni időpontokban a Magyar Vöröskereszt regisztrált vizsgahelyszínein tartjuk.

A jelentkezéshez szükséges:

• a jelentkező személyi adatai,
• A vizsga helyszínén az egyeztetett időpontban pontos megjelenés.

Figyelem!
Ha a vizsgán nem jelenik meg, akkor újabb alkalomra csak a vizsgadíj ismételt befizetése után jelentkezhet! Ha az egyeztetett időpont nem megfelelő, akkor legkésőbb 2 munkanappal a vizsga előtt jeleznie kell távollétét!
Ha ezen a határidőn belül nem mondta le az alkalmat, újabb vizsgára csak akkor jelentkezhet, ha az igazolatlan távollétre vonatkozó vizsgadíjat rendezte.


Hozza magával! – a vizsga megkezdéséhez szükséges dokumentumok:
  • érvényes arcképes igazolvány
  • lakcímkártya
Figyelem! Mind a két dokumentumra szükség van. Bármelyik hiányzik, nem kezdhető meg a vizsga.

Vizsgadíj-befizetés érvényessége:

Az elsősegélynyújtás vizsgára befizetett vizsgadíj a tárgyévet követő év december 31-ig érvényes. Amennyiben időközben díjcsökkenés történt, a különbözetet a vizsgára jelentkezőnek visszatérítjük. Díj emelkedése esetén a vizsgára jelentkező a különbözetet (még a vizsgát megelőzően) megfizetni köteles.

A vizsga elméleti és gyakorlati számonkérési alapja:

Hornyák István Ph.D: Elsősegélynyújtás mindenkinek című  könyv 2022-es kiadása,
amely
2.700 forintért megvásárolható a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Vizsgaközpontjában (Debrecen, Hatvan u. 37.)
A vizsga elsősorban gyakorlatban zajlik, amit az ismeretek szóbeli számonkérése is kiegészít.

Vizsgaeredmény megállapítása, Igazolás kiadása:

A vizsgaeredményt az elsősegélynyújtás-vizsgáztató (az Országos Mentőszolgálat munkatársa) állapítja meg. A vizsgázó megfelelt minősítést kap, ha az elméleti és gyakorlati feladatokat helyesen oldotta meg, és nem követett el bukást jelentő hibát. Nem megfelelt minősítést kap, ha a sérült állapotát rontotta vagy bukást jelentő hibát követett el. Sikeres vizsga esetén az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzéséről szóló igazolás azonnal kiállításra kerül.

"Elveszítettem, mit tegyek?" – a vizsga teljesítését bizonyító gazolásról másodlat kérhető a fent jelzett elérhetőségeken az 1993 után megszerzett dokumentumok esetében. visszamenőleg másodlat kérhető Másodlat díja: 6000 Ft.

A Közúti elsősegélynyújtás Vizsgaszabályzata letölthető innen: Vizsgaszabályzat.

Hozzájárulás (14 – 18 év közötti) kiskorú közúti elsősegélynyújtás vizsgájához

Hozzájárulás (14 év alatti) kiskorú közúti elsősegélynyújtás vizsgájához

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »