Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Általános ismertető

Segélyezés
A Vöröskereszt megyénkben is a legrászorultabbak érdekében végzi munkáját. A megye településein a területi szervezetek által történik a lakosság segélyezése. Tevékenységünkben kiemelt szerepet kap a szegénység, és azon belül hangsúlyosan a gyermekszegénység következményeinek enyhítése, az idősek helyzetének javítása, a családvédelem. A rászorulók érdekében területi vezetőink jól működő kapcsolatot alakítottak ki a helyi és kisebbségi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, családsegítőkkel, gyermekjóléti szolgálatokkal, védőnőkkel, pedagógusokkal.

Szociális akciók
A Hajdú- Bihar Vármegyei Vöröskereszt Szervezet területi szervezetei / Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Püspökladány / lehetőségükhöz mérten igyekeznek meghatározott célhoz kapcsolódó akciókat, gyűjtéseket szervezni / pl.: iskolakezdés, világnapi segélyakció, hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése stb. Évek óta rendszeresen megrendezik a karácsonyi szeretetakciót, melynek keretében a programokkal és az adományokkal igyekeznek szebbé tenni az ünnepeket a rászorulók részére.

Egyéb szociális programok, közösségi akciók
Egyik legfontosabb nyári programunk a megyei szervezet által évek óta megrendezésre kerülő egészségkárosodott gyermekek táboroztatása. Munkatársaink az 5-7 napos tábori programokat szakképzett önkéntesek részvételével valósítják meg.
A területeken rendszeresen közösségépítő összejöveteleket szervezünk a feladataink megvalósítását segítő önkénteseink számára, valamint kapcsolódunk az Idősek Napi programokhoz és a Szegénység Elleni Világnaphoz.

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »