Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Vármegyei
Szervezete

Vöröskereszt
Vöröskereszt

Egészségfejlesztés:

Egészségfejlesztés​

Minél korábban el kell kezdeni
 

Fontos feladatunk a lakosság egészséges életmódra ösztönzése. Programjaink során a prevenció mellett az edukációra is megfelelő hangsúlyt fektetünk. Már egészen kis gyermekkortól fontos, hogy az egészségtudatos életmód a mindennapok része legyen. Ezt a célt szolgálja Bázisóvoda és Bázisiskola progamunk is, melyben az iskolapedagógusok hívják fel a diákok figyelmét az egészségmegőrzésre.

Az egészségfejlesztés két legnagyobb ifjúságot célzó programja az Országos HIV/AIDS prevenciós Verseny és az Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny, melyeken fiatalok százai versengenek éves szinten.

Évente közel 800 különböző egészségmegőrzéssel kapcsolatos eseményt szervezünk, ahol mintegy 60 ezren vesznek részt. Egészségfejlesztő tevékenységünket szakképzett önkéntesekkel (orvosok, védőnők, mentőtisztek, pedagógusok, táplálkozási szakemberek), kompetens civil szervezetekkel együttműködve a lakosság minden korosztályát érintő programokkal valósítunk meg. A különböző rendezvények kiegészítő programjaként, vagy önállóan szervezett egészségnapok közkedvelt programja a lakosság körében a különböző szűrések, sokan rendszeresen részt vesznek részt bennük, és a kapott eredmények alapján konzultálnak háziorvosukkal. Sokféle kontrollszűrést biztosítunk: vérnyomás mérés, vércukorszint mérés, koleszterinszint mérés, testzsír mérés; testtömeg mérés és BMI index számolás. Az általunk végzett szűréseken évente közel  25.000 ember vesz részt. Az események megszervezésében 230 munkatárs és közel ezer önkéntes segít.

CsakPONTKözelgő események

2020. január 10.
Jól indul az év, ha vért ad! – közelgő véradások
Boldog új évet, bőséget, sok sikert az élet minden terén – kívánják minden donornak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői. Nem csak a véradás közérdekű volta miatt örülnek minden donornak, hanem azért is: mert aki vért ad, az maga is egészséges. Az előttünk álló napokban az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a mindennapok csendes hőseit az önkéntesek és munkatársak. Hajdúnánáson minden donort ajándékkal is meglepik a vöröskeresztesek.
Részletek »
2020. január 15.
Tudd és tedd az elsősegélynyújtást! – mi megtanítjuk
Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás-tanfolyamok indulnak január végén. Még van hely az érdeklődőknek, akár csak a január 15-i közúti elsősegélynyújtó vizsgára.
Részletek »
2020. január 27.
Készülj a versenyre! - izgalmas, vidám, jó ügyet szolgál!
Pár hónap és indulnak az Országos elsősegélynyújtó verseny fordulói. Érdemes mihamarabb jelentkezni és felkészülni az érdekes, motiváló, közérdeket szolgáló megméretésre, melyet minden évben látványos, élethű és magas szakmai színvonalú gyakorlati helyszínekkel szerveznek meg a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai.
Részletek »